28/1/2020 22:50
Online Counter

Јаке полицијске снаге Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Црне Горе су у току дана распоређени у хотел „Дурмитор” у Бијелом Пољу. Специјални полицијски тим из Специјалне антитерористичке јединице Центра безбједности Подгорица, рано јутрос је стигао у Беране, при чему су смјештени у хотелу „Il Sole“. Такође, допремљена је велика количина сузаваца и осталих средстава за разбијање протеста и демонстрација.

Упоредо са распоређивањем специјалаца, на граничном прелазу са Србијом, полицајци православне вјероисповести биће замијењени са граничарима Бошњацима, док је на подручју Берана вечерас присутан велики број аутомобила регистарских ознака Подгорице, Никшића, као и путничких возила без регистарских ознака. Овакво размјештање специјалних снага извршено је под изговором посјете Беранама предсједника Мила Ђукановића, који ће у овом граду у сриједу учествовати у раду Општинског одбора Демократске партије социјалиста (ДПС), гдје је иначе већ шест година опозиција, али је циљ да се током посјете Ђукановића изазову нереди и немири, како би се српска опозиција и становништво окривило за немиле сцене и догађаје.

Наиме, у хотел „С“ у Беранама сходно налогу Веселина Вељовића, директора Управе полиције Црне Горе и његовог помоћника Зорана Лазовића, распоређено је око 30 лица у цивилу, без значки и видљивих полицијских обиљежја, који међу становништвом Берана изазивају узнемиреност, због физичког изгледа који више одговара лицима из криминалног миљеа. Према добро обавијештеним изворима из црногорске полиције, задатак тих 30 момака „сумњивог изгледа“ је да у случају одржавања протеста против Ђукановића, изазову ексцесне ситуације које би довеле до нарушавања безбједности грађана ширег обима и изазвале реакцију специјалаца.

Намјера је да се немилим сценама обезбиједи легитимитет за оштру и сурову реакцију црногорске полиције према становништву Берана, како би се на тај начин сузбиле литије и молебани којима народ на том подручју, а међу њима су и симпатизери ДПС-а, испољава незадовољство актуелним политичким приликама у Црној Гори, за које је искључиво одговоран режим предвођен Ђукановићем.

Упоредо са наведеним, Лазовић и Вељовић посредством својих веза у оквиру Митрополије црногорско-приморске, преко друштвених мрежа и тзв. група за интернет гласовну комуникацију, покушавају да убиједе становништво да одустане од спонтаних акција исцртавања мурала тробојки, као и да своје незадовољство не изражава на тај начин, чиме политичку борбу настоје да учине без ефекта и без резултата.

Извор: Националист

Број прегледа:
hit counters free

Новости