2/6/2021 14:26
Online Counter

Наша реакција биће снажна и оштра по питању непоштовања споразума који су потписани под међународним и окриљем ЕУ, најавио је данас председник Србије Александар Вучић, реагујући на изјаву највиших представника Приштине, попут Аљбина Куртија који се, како је рекао у лице ругају говорећи да неће да формирају ЗСО, коју су потписали.

Вучић је рекао да је представнике РС упознао са ситуацијом на КиМ и чињеницом да је изгледа дозвољено било шта рећи против Србије и српског народа а да то не наилази на било какву реакцију.

Он је рекао да га данас после подне очекују разговори са Метјуом Палмером, помоћником државног секретара САД, као и са Палмером и Мирославом Лајчаком, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог.

„Тим поводом могу да кажем да ће наша реакција бити веома снажна и оштра по питању непоштовања споразума који су потписани под међународним и ЕУ окриљем“, објаснио је он.

Казао је да, када некога сатерате у зид, без намере да се дође до компромисног решења, морате да покажете оштрину и снагу и кажете да то „не иде“.

Да Курти уцењује како се са њим разговара и како га третирамо, унапред могу да му кажем да ћу га третирати као и сваког представника привремених институција. Може да покуша да уради нешто, али не би му то саветовао“, закључио је Вучић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости