19/3/2020 15:35
Online Counter

Драган Вукић, секретар Извршног одбора  ГО СНП ЦГ

Од како је вирус корона запријетио нашој држави и на крају стигао међу нас, наше друштво је показало неко ново лице, до сада наслућивано, али не и доказано.

Након  што је формиран Владин тим, потом ступиле мјере, грађани кренули у бесомучну набавку за “црне дане”, тако су и монополисти на тржишту што медицинских средстава за хигијену , што у прехрамбеној индустрији почели да се понашају “сходно хаотичној ситуацији”. Поскупила су средства за хигијену по неколико пута, поскупило је брашно, месо, воће, поврће и остало. “Људи од струке”, научени да функционишу у кризним временима, подигли су цијене иако за то нису имали одобрење државе, већ онако, на своју руку.

Социјалистичка народна партија Црне Горе као партија социјалне правде, прати дешавања  на том пољу и врло смо забринути постојећим стањем. Из тих разлога, позивамо монополисте у Црној Гори, који су изградили своје империје преко леђа грађана Црне Горе, да се суздрже од подизања цијена. Ситуација није нимало лака, напротив. Цијели свијест се бори , свако на свој начин, али не овако као код нас. Kод нас монополисти користе новонасталу ситуацију како би додатно зарадили новац.

На испиту је у овим тешким моментима и Влада Црне Горе, која би морала да нареди инспекцијским службама да појачају надзор, како би зауставили економско израбљивање грађана.

Јер, ако можемо сви заједно да се боримо са короном, онда ваљда можемо и да спроведемо све оне мјере које је Влада донијела а које су ступиле на снагу 16. марта. У овим тешким временима нема мјеста политикантству и  надгорњавањима. Мјере које је донијела Влада морамо поштовати сви подједнако, како ми грађани тако и монополисти а Влада је ту да све то контролише. Треба живјети и кад сво ово чудо прође. Зато, господо из Владе, реагујте док је вријеме.

Број прегледа:
hit counters free

Новости