17/3/2021 11:05
Online Counter

Момо Копривица, носилац листе коју су на локалним изборима у Никшићу предводиле Демократе, биће највјероватније нови градоначелник Никшића, сазнаје портал Српско уједињење из неколико савршено обавијештених извора.

За сада, коалиција ''За будућност Никшића'' кандидовала је Марка Ковачевића, носиоца те изборне листе, за првог човјека града под Требјесом. О томе је предсједник Нове Андрија Мандић дао неколико изјава за медије блиске српском предсједнику Александру Вучићу који је отворено медијски и финансијски подржавао кампању коалиције коју су предводили кадрови Демократског фронта и Социјалистичке народне партије.

– Вођени логиком коалиције ''За будућност Никшића'', могли би да закључимо да је онда право Демократске партије социјалиста, чија је листа освојила највише, 18 одборничких мандата, да преда у процедуру предлог да Сања Дамјановић буде на челу Никшића. Дакле, и то би било потпуно легитимно. У овом случају, јасно је да је 12 више од 11, те да 12 одборника нове већине, има већи легитимитет да предложи градоначелника од 11 одборника предвођених Демократским фронтом и СНП–ом. Свакако, овим предлогом задовољиће се и услов Андрије Мандића да нови градоначелник буде Србин, јер је Момо Копривица Србин. И није мањи Србин од Марка Ковачевића – тврди саговорник портала Српско уједињење.  

Он истиче да је и Српској православној цркви ближе решење које има јаче везе са представницима актуелне извршне власти на државном нивоу, предвођене Здравком Кривокапићем.

Извори портала Српско уједињење увјеравају да је Уједињеној реформској акцији (УРА) и Народном покрету, послије свега, такође стало да кадар Демократа буде предсједник никшићке Општине.  

– УРА жели и формалан идеолошки отклон од Фронта, а Дака Давидовић сигурно неће подржати оне који су против њега водили најпрљавију, најприземнију и најболеснију кампању, иако је некада био њихов финансијер. Подсјетимо, преко 950 прљавих наслова против Давидовића у медијима Србије. Дакле, неће се дозволити да Александар Вучић бира градоначелника Никшића – каже један од саговорника портала Српско уједињење.

На локалним изборима који су у Никшићу одржани у недјељу, ''Европски тим за Никшић'' освојио је 18 мандата, коалиција око ДФ–а и СНП–а 11, ''Мир је наша нација'' 10, док су УРА и НП освојили по један одборнички мандат.

Број прегледа:
hit counters free

Новости