5/6/2020 20:33
Online Counter

Млађан Ђорђевић, бивши савјетник предсједника Србије, Бориса Тадића, рекао је да Андрија Мандић и Милан Kнежевић учествују у игри у којој предсједници Црне Горе и Србије Мило Ђукановић и Александар Вучић помажу један другом. Он је рекао да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић помаже предсједнику Србије Александру Вучићу да се представи као заштитник Срба и Српске православне цркве, а да Вучић узвраћа Ђукановићу истом мјером.  

Ђорђевић је у вријеме док је Србију водио Тадић био задужен за Црну Гору, а редовно је имао контакте са опозицијом у Црној Гори.

Црногорске власти су говориле да је покровитељ и координатор просрпске опозиције.

"Према Вучићевим ријечима, односи Србије и Русије никада у историји нису били на тако високом нивоу као сада. Он тврди да су такви и односи са Црном Гором. Питам се како је могуће да Мило Ђукановић, непријатељ Русије, одржава најбоље односе са Вучићем, најбољим пријатељем Русије. Али, ако копамо даље, виђећемо да Ђукановић, који "штити Балкан од штетног руског утицаја", напада на Српску православну цркву, за коју се традиционално сматра да се налази под руским утицајем. На тај начин, Ђукановић помаже Вучићу да се представи као заштитник Срба и СПЦ. Вучић му узвраћа истом мјером. Два црногорска политичара, који наводно бране интересе Срба и Српске цркве, учествују у тој игри, у којој имају улогу какву на Kосову и Метохији има тзв. Српска листа. Мислим на Андрију Мандића и Милана Kнежевића из Демократског фронта. Непосредно пред усвајање спорног закона о вјероисповијести, они су дошли у Србију. Затражили су благослов патријарха Иринеја и састали се с предсједником Вучићем", истакао је Ђорђевић у интервјуу руској медијској агенцији Регнум.

Он је додао да је Ђукановић те састанке представио као доказ да се Србија мијеша у црквени спор и унутрашња питања Црне Горе.

"Међутим, српски и црногорски народ одбили су да играју ту игру, они слиједе митрополита Амфилохија, који се може сматрати духовним оцем Црне Горе и најутицајнијим човјеком у држави. Протести против спорног закона попримили су библијске облике. У литијама, мирним поворкама вјерника заједно учествују Срби и Црногорци. Ђукановић и Вучић не могу да се супротставе тој сили. Они су способни да изазивају сукобе, а не да уједињују народ", рекао је Ђорђевић, тврдећи и да Ђукановић и Вучић сукоб око Закона о слободи вјероисповијести користе у предизборној пропаганди.

"Ђукановић штити Црногорце од "напада Србије", а Вучић штити српски народ и Српску православну цркву у Црној Гори. У стварности, сваки од њих брани своју моћ и свој посао'', казао је Ђорђевић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости