12/3/2020 16:47
Online Counter

Министар спорта и младих Никола Јановић, познат по порукама селектору ватерполо репрезентације Владимиру Гојковићу да нема шта да тражи код митрополита Амфилохија, имао је данас још један „бисер“.

Наиме, некада славни спортиста, а данас још један у низу ДПС апаратчика, изјавио је да неће „допустити никоме, био он под мантијом, шињелом или плаштом да поништи Црну Гору“.

Не треба бити посебно проницљив, па схватити да је оштрицу свог обраћања Јановић упутио Митрополији црногорско-приморској и вјерном народу који се већ мјесецима окупља на литијама широм Црне Горе.

Министар је још рекао и да су спортисти „једва дочекали да добију своју државу, да имају за кога да се боре“ и да „ни они неће дозволити да им је било ко узима, да јој мијења заставу, да јој скрнави поносе и побједе“.

Шта очекивати од министра који је прославу освајања бронзане медаље на Европском првенству у ватерполу претворио у партијски скуп ДПС-а?

Очигледно је да је Јановић заборавио да међу спортистима има и оних који су играли за заједничку државу, који у саиграчима из некадашње репрезентације не виде непријатеље као он, те да имају сасвим нормалне односе са њима, али и осталима из братске Србије.  

Не сјећа се Јановић да је са том великом репрезентацијом освојио златне медаље на Европском првенству 2001. године у Будимпешти и на Свјетском првенству 2005. у Монтреалу.

Такође, министар пренебрегава чињеницу да наши спортисти знају да направе разлику између државе и клептократске власти чији је он члан. Таквих је много, на теренима широм свијета, гдје проносе добро име Црне Горе и чине да се сваки наш грађанин осјећа поносним. Штавише, има их и на литијама, и то је оно што смета овом бившем ватерполисти.

Дакле, поручујемо Јановићу да престане да спортистима утјерује лажни патриотизам и да преко њих убира политичке поене и да их пусти да на миру раде оно што најбоље знају – да се баве спортом и доносе нам медаље и радост.

Број прегледа:
hit counters free

Новости