9/8/2019 10:05
Online Counter

"Д.Б. је ухапшен и предат службеницима Одјељења безбједности Тиват. Након консултација са тужиоцем, против њега је тужиоцу поднијета кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело - напад на службено лице у вршењу службене дужности”, саопштено је “Вијестима” из полиције.

Извршни директор Поморског саобраћаја и сувласник те компаније, подгорички бизнисмен Дејан Бан, направио је инцидент прије пар дана на аеродрому Тиват.

Према незваничним информацијама “Вијести”, он је својим аутомобилом “мерцедес” дошао пред терминалну зграду аеродрома и зауставио се на мјесту гдје је саобраћајном сигнализацијом изричитио забрањено заустављење и задржавање возила.

Саговорник “Вијести” тврди да му је тада пришао један од униформисаних полицајаца који је био на дужности на аеродрому, да га је опоменуо да ту не смије паркирати возило и наложи му да га уклони, на што је видно револтирани Бан најприје вербално, а онда и физички насрнуо на полицајца којег је, према тврдњама свједока, и ошамарио.

Kолеге нападнутог полицајца су бизнисмена због тога одмах ухапсили.

“Тачно је да се на Аеродром Тиват десио догађај у којем је грађанин Д.Б. насрнуо на полицијског службеника и задао му ударац, након што није поступио по наређењу полицијског службеника да уклони возило са мјеста на којем није дозвољено паркирање. Д.Б. је лишен слободе и предат службеницима Одјељења безбједности Тиват. Након консултација са тужиоцем против Д.Б. је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело - напад на службено лице у вршењу службене дужности”, саопштено је “Вијестима” из ПР службе Управе полиције.

Према незваничним сазнањима, дежурни тужилац у Основном тужилаштву Kотор, саслушао је Бана и оцијенио да нема потребе за његовим задржавањем у притвору, након чега је бизнисмена пустио да се у даљем току поступка брани са слободе.

Браћа Дејан и Душан Бан важе за особе блиске лидеру Демократске партије социјалиста и предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, са којим је један од њих и у кумовским односима.

Поморски саобраћај, фирма која има монопол на јединој трајектној линији у држави, већ 15 година је у већинском власништву браће Бан.

Број прегледа:
hit counters free

Новости