26/12/2019 8:11
Online Counter

Убица Зорана Ђинђића је вођа фашиста у Украјини, открива Миломир Марић.

Телевизијски водитељ и новинар тврди да је атентатор на некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића Хрват који је данас комадант у екстремно десној, фашистичкој организацији Азов у Украјини. Тај специјалац, који је учествовао у многим операцијама против Србије, данас обучава снајперисте који ратују против проруски оријентисаних снага у Донбасу, за које Украјинци тврде да их контролише Владимир Путин.

Аутор "Ћирилице" открива за Српски телеграф информације до којих је дошао од својих извора у Украјини.

- Рекли су ми да је Хрват који је на фото-роботу и за кога се причало да је био у "Интерконтиненталу", а да је нестао одмах после убиства Ђинђића, сада командант Азова, то је профашистичка терористичка организација у Украјини. Ово је чак објављено у Гласу јавности (некадашњи дневни лист који се угасио, прим. аут.) једног дана, међутим, наредног јутра је вест већ забрањена јер се ради о највећој тајни. Моји познаници из Украјине тврде да је тај човек један од команданата Азова. Он је, иначе, добро обучен хрватски специјалац, учествовао је у свим операцијама, борбама против Срба, у убиству Ђинђића и сада у Украјини учествује у борби против Руса - објаснио је Марић.

Ђинђић је убијен 12. марта 2003. године. Он је погођен снајперским хицем на паркингу зграде републичке владе у Немањиној улици. Упркос потери, снајпериста и његови помагачи успели су да побегну.

Виђен у "Интерконтиненталу"

У јавност су недуго после атентата на Ђинђића процурили подаци који се не поклапају са званичном верзијом злочина. Према тим информацијама, човек чији се изглед подудара се фото-роботом допутовао је из Хрватске дан пре злочина и виђен је у хотелу "Интерконтинентал". Идентитет осумњичених убрзо је постао познат, па су сви заборавили на фото-робота, тако да је до данас остала мистерија ко је лик са наочарима са цртежа - изразито плав, продорних очију, средње висине. Марићева сазнања, међутим, бацају сасвим ново светло на цео случај.

Званична верзија

- У истрази овог злочина и у суђењу помогли су сведоци сарадници Љубиша Буха Чуме и Дејан Миленковић Багзи. Миленковић је учествовао и у покушају атентата на ауто-путу код Арене

- Оптуженима за убиство Ђинђића потврђене су казне у септембру 2009. године

- Тада су осуђени истакнути припадници "земунског клана" (на вишедеценијске казне затвора, 35 година и мање од тога) док су њихове вође Миле Луковић Kум и Душан Спасојевић Шиптар убијени приликом покушаја хапшења у насељу Мељак крај Београда.

- Такође, у септембру 2009. године осуђени су на 40 година и припадници јединице за специјалне операције, међу којима и Милорад Улемек Легија, који је у тренутку атентата већ био пензионисан, и заменик команданта Звездан Јовановић, који је осуђен као директни извршилац.

Број прегледа:
hit counters free

Новости