3/3/2020 8:39
Online Counter

Државни органи Црне Горе, упркос ставу великог броја грађана и све масовнијих протестних литија, кренули су у спровођење Закона о слободи вјероисповијести, пишу Новости.

Како наводе, не чекајући почетак најављеног експертског дијалога правних тимова Митрополије црногорско-приморске и Владе Црне Горе на тему спорних дијелова Закона, који дискриминишу Српску православну цркву, Управи за имовину почела је да стиже документација о статусу вјерских објеката у Даниловграду, Никшићу и Гусињу.

Ови акти, напомиње лист, тичу се манастира Острог и Ждребаоник, као и других храмова и добара.

Адвокат Митрополије Далибор Каварић рекао је за Новости да је владина прича о дијалогу превара како би у тишини спроводили Закон, припремали докуметацију и достављали је надлежним органима.

Лист подсјећа да је највећи проблем државних чиновника непознаница како је црквена имовина уопште могла да буде уписана као својина СПЦ.

- Велика нам је непознаница како и на основу чега је упис извршен и шта је то мотивисало поједине катастре да могу уписивати имовину на СПЦ - рекао је за Побједу директор Управе за имовину Блажо Сарановић, најављујући поступке за ревизију ових укњижби.

Број прегледа:
hit counters free

Новости