30/11/2019 16:11
Online Counter

Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић на Осмом Kонгресу поручио је да његова странка има обавезе да  сузбије оспоравање црногорског идентитета и да обнове Црногорску православну цркву.

"ДПС је политичка снага која је осмишљено и истрајно мијењала Црну Гору на боље. Слиједили смо своју јасну визију у коју су уткани сви најважнији национални интереси Црне Горе — од очувања мира, стабилности, мултиетничког склада, пркео обнове независности, до економског и демократског развоја и интеграције у европски и евроатлантски систем вриједности. Наш примарни интерес је снажење државног идентитета Црне Горе. Ми морамо сузбити оспоравање црногорског идентитета, а имамо обавезу да обновимо аутокефалност Црногорске православне цркве", поручио је Ђукановић.

Предсједник Црне Горе је подсјетио да је 1999. године одбио да уђе у рат са најјачом војном Алијансом на планети.

"Да смо се тада поколебали НАТО и ЕУ би нам данас били далеко, ако би Црне Горе и било”, казао је Ђукановић.

Рекао је да је Црна Гора данас више него икад на путу еманципације и развоја.

“Постигнућа нијесу случајна већ резултат политике коју смо водили заједно са својим партнерима. На томе им се захваљујем. Мијењала се и Демократска партија социјалиста током ових година. Данас смо организивана и модерна партија лијевог центра. Партија која промовише културу толерантног дијалога", рекао је Ђукановић.

Први човјек ДПС-а је навео да је Црна Гора одабрала мир.

"И успјели смо да одбранимо ту вриједност када ником другом у нашем окружењу то није полазило за руком. Зато је послије свега обнова независности дошла као логичан израз", казао је он.

Број прегледа:
hit counters free

Новости