4/2/2020 8:11
Online Counter

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, говорећи на сједници подгоричког Општинског одбора  Демократске партије социјалиста, мошти светога Василија Острошкога назвао је костима које владика Атанасије наводно жели ''завргнути'' у Херцеговину. Такође, најавио је одбрану ''државне куће''.

- Умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије, члан Епископског савјета Српске православне цркве у Црној Гори, најављује да, ако не будемо довољно послушни, да ће завргнути кости Светога Василија Острошкога и однијети их у Херцеговину. Е па, дакле, да се не бисмо играли са Атанасијима, разнима, ово мора бити државно - казао је Ђукановић.

Антиправославна хистерија коју Ђукановић срачунато шири по цијену сукоба, на овај начин добија на замаху, али очигледно не може да парира православној или како је многи називају ''тробојка револуцији'', која је захватила сву Црну Гору. Ипак, Ђукановић је на овај начин послао, сем богоборачке, још једну јасну поруку – неће презати ни од чега да до краја реализује наум обрачуна са Српском црквом.

Чему онда позиви Душка Марковића митрополиту Амфилохију за прегоговре?

И, најзад, боји ли се Мило још једног одговора Светога Василија?

Број прегледа:
hit counters free

Новости