15/1/2020 8:04
Online Counter

Политички аналитичар из Београда Цвијетин Миливојевић каже да се атмосфера хибридног рата ствара у координацији предсједника Црне Горе и Србије Мила Ђукановића и Александра Вучића.

Он наводи да сличност између “двојице сијамских близанаца” није само по висини него и по неким методама и технологији владања.

“Обојица су када је ријеч о балканском простору најбољи ученици оног француског краља познатог по реченици: ‘Држава то сам ја’. Хибридни рат дође као једна врста еуфемизма у односу на оно што гледамо, а то је са становништа масовног комуницирања огољена пропаганда у којој немате скрупула да људе оптужујете за све и свашта”, казао је Миливојевић.

На питање да ли се Србија мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, Миливојевић је одговорио да се то питао и на дан парламентарних избора у Црној Гори у јесен 2016. које је, како наводи, пресудио Вучић када је директним обраћањем подржао тезу предсједника ДПС-а да је у току државни удар уз учешће руских специјалаца и неких грађана Србије.

“Тада нико из власти Црне Горе то није представио као мијешењe званичне Србије у унутрашње ствари Црне Горе”, рекао је Миливојевић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости