4/3/2020 10:40
Online Counter

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је он дао све од себе да се направи широк колаициони блок опозиционих странка које излазе на изборе, али да није било одговора других страна.

„ Разговарао сам неколико пута са председником ДСС ,али све је остало на томе да ћемо видети. Исти је случај и са Стаматовићем. Не знам шта је ко коме обећао и шта ко којме дугуује. По мом мишљењу  јесте било решење да тај део опозиције на изборе изађе под једном капом“, рекао је Велимир Илић.

Он је наконференцији за новинаре рекао да „ова власт очигледно има своју опозицију,а то се, како је нагасио „ види по томе  ко има колико простора на медијима са националном фреквенцијом“.

„Моја ни једна конференција ни минут нигде није пренета на медијима са националном фреквенцијом. Нас из Нове Србије и Народног блока нема нигде. Мени то јасно говори , да пошто имају директиву да нас нигде не зову, да су проценили да смо им ми једина озбиљна опозција“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је оценио да „Вучоћ за осам година није успео да реши ни један проблем“ и додао да се народу мора понудити алтернатива.

„Пре осам годиа нафта је коштала 95 динара по литру , данас кошта 165 , малине су биле 235 динара по килограму, а данас су 120. Србија је подељена на оне екстремно богате којих је мало и сиромашне којих је много. Незапосленост је смањена само зато што је 500.000 људи побегло одавде од тог доброг живота о коме они причају“, казао је Илић.

Милан Паровић из Народног блока је казао да се „Вучић налази пред ултиматумом за Косово и да је дан Д у јуну“.

„Он се није случајно срео са Хашимом Тачијем у Америци , јасно је да је то испланирано. Ми први пут у својој историји имамо да један владар даје Косово за своју главу. До сада су сфви пре њега давали главу за Косово. Према мојим информацијама сво то шепурење и лобирање по Вашингтону плаћено је неповољним уговором о продаји Комерцијалне банке , која је продата словеначкој НЛБ банци“, казао је Паровић.

Он је додао да је српска политичка сцена поларизована и да очекује да и Вучић и Ђилас прогласе победу 26. априла.

„Вучић ће рећи да је апсолутни победник избора,а Ђилас да је победник бојкота, јер , по истраживањима , велики број грађана ће бојкотовати изборе. А шта јпосле тога. Вучић ће имати већину у парламенту,а Ђилас ће наставити да прича о бојкоту безстварне алтернативе Вучићевој власти. Зато смо ми ту као једина стварна и права алтеранатива, која ће онемогућити Вучића да без отора да Кософво“, истакао је Паровић.

Генерал Момир Стојановић је оценио да је „Србија због прилива миграната пред озбиљним проблемом и у великом безбедносном ризику , јер држава није спремна да одговори на тако вел8ики изазов“.

„Од када су надлежности обезбеђивања државне границе пренете са војске на граничну полицију наше границе су неообезбеђене довољно. Зато, апелујем на државне органе да на границу врате војску“, рекао је Стојановић.

Он је истакао да је „врло упитно зашто мигранти не траже помоћ од држава које су њима и по култури и по традицији ближе, а богате су , као што је Саудијска Арабија, него хрле ка Балкану и Европи“.

„Како се нико  не запита да ли је то тиха исламизација Балкана и Европе и да ли се то ради с одређеним намерама“, казао је Стојановић.

Он је навео да се „скоро ништа не зна шта је Србија обећала по пиатњу прихвата миграната који , по неким тврдњама сви у случају да их европске земље врате завршавају у Србији“.

Бивши начелник Војнобезбедносне агнеције је упитао како то да је мигрантима дозвољено да се без докумената шетају по Србији и како и зашто их нико не протерује из земље после инцидената и криминалних радњи.

Он је позвао државне органе да реагују и осигурају безбедност и сигурност грађанима Србије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости