30/12/2019 20:01
Online Counter

Премијер Црне Горе Душко Марковић послао је, како је казао, последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде.

"Ово је последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде", рекао је Марковић.

Широм Црне Горе од петка се организују протести због усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

"Позивам свештенство Српске православне цркве у Црној Гори да се врате у цркве и храмове, да позову вјернике да служе и да бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вјероисповијести јер из цркава, храмова и њихових литургија излази се на улице, пројектују се нереди, напади на полицијске службенике, грађане и имовину. Позив за дијалог је отворен, а митрополиту савјетујем да не подстиче незадовољство и нереде. Ово је последња опомена у том смислу".

Марковић је истакао да Црна Гора и њене институције "неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике, полицију и угрожавање државне имовине и ограничавања права других".

"Поручујем грађанима, имајте стрпљења. Црна Гора је европска држава двадесет првог вијека. Овдје неће бити никаквог сукоба. Овдје није никоме тијесно - ни Србима, ни Црногорцима, ни Албанцима, ни Муслиманима – Бошњацима, ни Хрватима ни било коме другом. Црна Гора је дом за све. Али у Црној Гори ће се поштовати црногорски закони, а не нечији други. Не брините за своју безбједност. Држава је ту да штити вашу сигурност и сигурност ваших породица", поручио је Марковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости