15/8/2019 18:50
Online Counter

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић иницијатор је саопштења хомофобичне садржине, које је Демократски фронт објавио током медијске полемике са Демократама и Црногорском. То произилази из порука у које су "Вијести" имале увид.

"Вијести" су дошле у посјед порука из којих произилази да је иницијатор саопштења хомофобичне садржине, које је Демократски фронт објавио током медијске полемике са Демократама и Црногорском лидер Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

У једној од порука које је Мандић упутио се наводи:

"Очекивали смо да из странке која носи име Црногорска главни предлог буде да се направи и фестивал гусала, који су главни музички инструмент и Србима и Црногорцима у Црној Гори, а не да се буне против трубача. Међутим очигледно је да ова странка не оправдава свој назив. Јасно је да су господи из Црногорске много ближи фестивали који се одвијају на мјестима за чија су имена емотивно везани попут Буљарице. Такође су опчињени и политичким персонама које се тајно састају, на мјестима сличног назива као Буљарица, са приказама попут Бокија 13.", једна је од порука коју је Мандић упутио.

У другој поруци коју је Мандић упутио пише:

"Црногорска, јер не може бити црногорска она политичка опција која више заступа Елтона Џона него Бошка Вујачића. Ипак схватамо да су дошла таква времена и да су за колеге из Црногорске пожељна само она гудала која могу да се троше на Буљарици. То је њихов избор и њихова ствар, али то не значи да морају прихватити и други. "

Из Нове српске демократије нијесу оспорили аутентичност порука.

За "Вијести" је из те партије речено да се више неће бавити преписком и саопштењем и поновили да ће се тиме бавити партијски органи.

Некадашњи предсједник Скупштине општине Будва Ђорђије Вујовић казао је да не стоји иза саопштења Демократског фронта  у коме се вријеђају функционери Демократа и Црногорске и износе хомофобни ставови.

И менаџер Општине Будве и високи функционер Нове Мило Божовић раније се извинио функционеру Црногорске Перу Дулетићу због саопштења тог политичког савеза наводећи да се у полемици “прешла мјера доброг укуса”.

Број прегледа:
hit counters free

Новости