7/6/2021 10:56
Online Counter

Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Небојша Медојевић преговарали су, недавно, у подгоричком ''Хилтону'', са представницима Демократске партије социјалиста, сазнаје портал Српско уједињење. Делегацију ДПС–а чинили су Бранимир Гвозденовић, посланик, члан партијског руководства и потпредсједник Скупштине Црне Горе, и Горан Јеврић, директор Регионалног водовода Црногорско приморје, високи функционер и члан Савјета ДПС–а.

Састанак је одржан у вријеме кулминације сукоба унутар владајуће коалиције у Црној Гори и прије избора Јоаникија Мићовића за митрополита црногорско–приморског.

Делегација ДПС–а понудила је Демократском фронту подршку и помоћ уколико одлуче да руше Владу Здравка Кривокапића. Пренијели су спремност лидера Мила Ђукановића да помогне прекомпозицији политичке сцене у Црној Гори, у обостраном интересу.

''ДПС је експлицитно понудио Небојши Медојевићу да буде нови премијер Црне Горе, уз мањинску, али безусловну подршку ДПС–а, уколико се ДФ одлучи да, заједно са ДПС–ом и мањинским партијама, изгласа неповјерење Кривокапићу. Та понуда је и даље отворена. Медојевић је рекао да би лично прихватио ту иницијативу, без резерве и да би био срећан током реализације. Али да се, истовремено боји народа и гњева који би он и Андрија Мандић изазвали код 'литијаша' ако би прихватили овакву понуду ДПС–а'', сазнаје портал Српско уједињење.

Делегације ДПС–а и ДФ–а сагласиле су се и да изврше додатни притисак на садашњу Владу преко заједничких пријатеља из Српске напредне странке из Београда и уз логистику Александра Вучића у циљу дискредитације Кривокапића и његовог кабинета, што се и догодило током засиједања Сабора Српске православне цркве и позива Кривокапићу да потпише Темељни уговор у Београду.

Договорена је и синхронизована медијска офанзива против Кривокапића и предсједника Скупштине Алексе Бечића у медијима под контролом ДПС–а и ДФ–а.

Број прегледа:
hit counters free

Новости