11/8/2020 9:48
Online Counter

Опозициона кандидаткиња на председничким изборима у Белорусији Светлана Тихановскаја, која оспорава поновни избор председника Александра Лукашенка, побегла је у Литванију, јавио је данас литвански министар спољних послова Линас Линквесијус.

“Стигла је у Литванију и безбедна је”, рекао је Линкевисијус.

Демонстрације против изборне победе белоруског председника, изабраног на недељним председничким изборима на шести мандат са више од 80 одсто гласова према званичним подацима, растурила је синоћ полиција другу узастопну ноћ.

Спонтане демонстрације уз сукобе с полицијом почеле су у недељу увече, по објављивању првих резултата избора, по којима је председник Лукашенко, на власти од 1994. године, победио и шести пут.

Тихановскаја се није придружила синоћним протестима да би, како је рекла, избегла провокације, а са њом синоћ није могло да се ступи у контакт. Њена портпаролка рекла је за Франс прес да њен тим не зна где је.

Она је у међувремену послала поруку преко телеграма да је добро, али до вести да се налази у Литванији сумњало се у аутентичност поруке.

Број прегледа:
hit counters free

Новости