13/1/2020 9:30
Online Counter

Предсједник САД Доналд Трамп и предсједавајућа Представничког дома Ненси Пелоси размијенили су тешке ријечи, док се ближи почетак суђења за опозив Трампа у Сенату.

Трамп је Пелоси, своју главну противницу у процесу опозива који је водио Представнички дом који контролишу демократе, назвао “лудом Ненси”, док је она у програму мреже ABC News изјавила да је Трамп “доживотно опозван” без обзира на то какав буде исход суђења у Сенату.

Представнички дом у децембру је изгласао резолуцију са двије тачке оптужнице за опозив Трампа због покушаја да натјера Украјину да покрене истраге на којима би он лично политички профитирао, преноси Глас Америке.

Предсједник је оптужен за злоупотребу положаја и опструкцију конгресне истраге о Украјини.

Међутим, Пелоси три недјеље одбија да пошаље резолуцију са тачкама оптужнице Сенату, у покушају да наведе лидера републиканске већине, Мича Меконела, који ватрено подржава предсједника Трампа, да пристане да на суђењу у Сенату свједоче кључни Трампови сарадници, као и да изда налог да се доставе документа Бијеле куће.

“Ми смо увјерени у своје аргументе. Овај предсједник је доживотно опозван без обзира на све игре и потезе које повлачи Мич Меконел”, изјавила је Пелоси. Додала је да демократе вјерују да има довољно доказа да се Трамп смијени с положаја.

Демократе желе да чују свједочења најмање четворо Трампових сарадника, међу којима је и бивши савјетник за националну безбједност Џон Болтон, као и вршилац дужности шефа особља Бијеле куће, Мик Малвејни.

Број прегледа:
hit counters free

Новости