22/6/2020 11:59
Online Counter

Литију будванским улицама предводио је епископ будимљанско никшићки Јоаникије, док је крст носио припадник Интервентне јединице Центра безбједности у том граду Вук Вуковић.

Он је најавио да ће данас раздужити униформу.

"Службеник сам полиције 17 година. Одлучио сам се на овај корак да вратим униформу, јер сам схватио да када смо дошли у ситуацију да пружамо асистенцију багерима на рушењу наших цркава, манастира, храмова, наше Српске православне цркве, ја се у свему томе не проналазим. Не желим да будем дио тог колектива. Желим да будем, првенствено, чувар цркве и чувар народа", казао је Вуковић.

Он је казао да он више неће бити службеник полиције.

"Желим да се захвалим свим колегама на коректној сарадњи, свој посао сам радио поштено и часно и сматрам да међу нама има часних полицајаца, прије свега добрих другара који дијеле моје мишљење. Ја сам од данас чувар цркве", нагласио је он.

Kако је казао часни крст носи јер сматра да је то понос и част свакога вјерника.

"Часни крст је жртва и ја ту жртву носим са собом. Васпитаван сам у духу православља, духу Светосавља, поносан на своје претке, на своје презиме, на мој дурмиторски крај, племе Дробњак, моју изворну Стару Херцеговину, моју Црну Гору”, поручио је Вуковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости