12/3/2020 20:21
Online Counter

Хиљаде Беранаца и овог четвртка учестствовале су у литији од храма Светог Симеона Мироточивог до манастира Ђурђеви ступови гдје је одржан молебан за очување светиња Божијих.

Након молебана сабраном вјерном народу обратио се парох берански јереј Милош Цицмил подсјетивши на Христове ријечи „Гдје су двоје или троје сабрани у име моје, тамо сам и ја међу њима“.

„Ове наше свештене литије чувају име Божије у Црној Гори које наша безумна браћа покушавају безуспјешно да утру. Као и даље што набрајају своје изговоре и оправдавају своје безумље није ништа мање ни то што често истичу да је држава изнад Бога, не знајући да је Господ Бог изнад сваког времена и простора“, истакао је отац Милош.

Додао је да би сваки нормални предсједник, макар не био крштен, након оваквих молитвених сабрања у најмању руку повукао овакав закон који је успио да изреволтира половину становништва у држави.

„Ове наше литије,браћо и сестре, наизглед, не само да не пролонгирају потезе и примјену овог закона, већ као да их и убрзавају. Али нека, што они буду бржи, то ће побједа Божија бити бржа и скорашња. Колико су они дрчнији у својим намјерама, то нас Господ више збија у редове и даје нам невјероватну енергију да наставимо ову нашу свету борбу за правду и истину и нашу земљу за који нас је Он предодредио.“ закључио је јереј Милош Цицмил у својој бесједи испред Ђурђевих Ступова.

Број прегледа:
hit counters free

Новости