5/3/2020 20:41
Online Counter

Свештенство и вјерни народ кренули су данас у 17 часова у молитвени ход од Храма Светог Симеона Мироточивог у центру Берана до манастира Ђурђеви Ступови, гдје је одслужен молебан.

Присутним Беранцима словом бесједе се обратио сабрат манастира Ђурђеви Ступови јеромонах Пајсије (Ђерковић) који је истакао да када би му неко тражио да наслика икону на тему спасења људи насликао би је као једну од литија.

„И тако богаташ који је оставио своје богатство а сиромах своје сиромаштво, ходе један поред другог само са иконама у руци ка светињи Божијој. Човјек живи и ради користећи добра која му је Бог дао а када схвати да је дошло вријеме да све остави узима само икону као чувара и иде ка вјечности. Човјек када оставља свој дом тугује и окреће се према њему све док му потпуно из вида не ишчезне. А када иде ка Царству небеском, он пјева и радује се баш као што и ми пјевамо и радујемо се док ходамо у литији. Ваистину су ове наше литије симбол вјечнога живота и пута ка Царству небеском гдје народ својом слободном вољом узима учешће не из принуде или из материјалне користи. Та слободна воља је печат која свједочи њену благодатну моћ“ истакао је на крају отац Пајсије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости