13/3/2020 9:03
Online Counter

У осамнаест часова у храму Светога Јована Владимира служен је молебан за спас светиња, а онда је молитвена поворка кренула улицама града и назад до храма.

Испред храма вјерне је благословио и окријепио духовном поуком љубави протојереј Бранко Вујачић, парох подгорички, који је подсјетио да је Мајка Божија с нама, што је показала својим сузама непосредно пред доношење спорног закона.

„Истинским хришћанима светиња је све, ми се са светињом рађамо, са светињом умиремо, рађајући се за живот вјечни. Много је чуда било које су вриједни помена у ових последњих мјесеци, али посебно овдје пред овим храмом да се подсјетимо чуда Мајке Божје која је проплакала из ове иконе Пећке Богородице прије него смо кренули у литије и прије него је донијет закон. То Мајка Божја хоће да нам објави своје присуство да је с нама и да је она ово покренула и да смо ми као народ позвани да бранимо светиње не само у Црној Гори, него бранећи светиње у Црној Гори ми бранимо свету Пећку патријаршију, Дечане Грачаницу, светиње Косова и Метохије“, рекао је отац Бранко.

Окупљеном народу се обратио и о. Јован Пламенац, који је позвао све на литургију у цркву на Румији, која се приноси Богу сваког мјесеца једанпут, а овог мјесеца ће бити у суботу.

На крају се обратио старjешина храма Светог Јована у Бару Слободан Зековић, позвавши народ да прате прогласе Митрополије, везано за будуће литије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости