30/11/2019 8:34
Online Counter

Данашњи Конгрес Демократске партије социјалиста последњи је који ће се одржати у колико — толико регуларним околностима. Томе ће, прије свега, допринијети договор између двије супротствљене струје — једне коју предводи партијски и државни шеф Мило Ђукановић и друге, чија је персонификација Душко Марковић, који је тренутно предсједник Владе.

Извори портала Српско уједињење из редова најјаче политичке партије у Црној Гори објашњавају да у фракцији Мила Ђукановића спекулишу да се амбиције актулног премијера не завршавају евентуалним реизбором уколико ДПС задржи власт након избора 2020. године. ''Равнотежа'' очекивања и страха и даље ће бити актуелна јер функција замјеника предсједника у ДПС-у Марковићу гарантује да га само партијски расцјеп може лишити утицаја кога сада има. И мојковачком клану и онима који су беспоговорно за Ђукановића јасно је да би јавни сукоб био фаталан и за једне и за друге. Управо из тог разлога, они који фасадом ДПС—а штите своје интересе, прије свега монополске на тржишту, навијају за здрав разум унутар партије како би и даље могли несметано да пљачкају.

Ипак, ситуација у државној каси је таква, тврде саговорници портала Српско уједињење, да се поставља само једно питање — када прогласити банкрот! Није тајна да се пензије већ неколико мјесеци исплаћују на једвите јаде, да се ''натежу'' разне врсте легалних и нелегалних фондова, те да је упитно да ли ће све то издржати до парламентарних избора.

С обзиром да је пензионерска популација ресурс без кога ДПС, са сателитима, не може добити изборе, Мило Ђукановић је током више ужих партијских састанака наредио да најјачој партијској бирачкој структури не смије фалити, макар се опет морао пронаћи неки нови Душко Кнежевић међу тајкунском кастом. Када се избори заврше у октобру, све је већ прецизирано — у новембру или децембру наредне године, Мило ће у директном обраћању нацији, шћућуреној поред малих екрана, објавити — банкрот, свега.

Број прегледа:
hit counters free

Новости