18/5/2020 8:35
Online Counter

Раденко Лацмановић, бивши члан Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама приступио је Демократској Црној Гори.

"Демократској Црној Гори данас је приступио угледни правник, борац за људска права и слободе, цивилни активиста и доскорашњи члан Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама, Раденко Лацмановић", саопштиле су Демократе.

Лацмановић је казао да су мотиви за приступање Демократама препознавање снаге у тој странци која може бити стожер око којег ће се окупити све снаге за смјену актуелног режима.

Такође, Лацмановић је приликом сусрета са предсједником Демократа, Алексом Бечићем и генералним секретаром Борисом Богдановићем оцијенио да су Демократе странка која сабира, а не дијели, нуди рјешења и не производи проблеме.

"Демократска Црна Гора има највећи коалициони потенцијал за окупљање антирежимских снага након наредних избора. Демократе су неко ко упркос петогодишњем егзистирању на политичкој сцени и даље нуди нове идеје и квалитетна рјешења, како би друштво у Црној Гори било слободније, праведније и економски просперитетније. У Демократама сам препознао оне који не праве компромис, нити рачунају колико коштају права и слободе сваког грађанина", казао је Лацмановић.

Он је додао да је нашао потпун спој традиционалног и модерног.

"Традиционално је то, што је ријеч не само гаранција већ и најбоља потврда обећаног бирачима. Такође и вриједности породице и афирмација пријатељства најбоља су гаранција очувања наслијеђеног од предака. Демократе су сигурност да ће наслеђе од предака бити сачувано, али и обавеза према потомцима да наставе путем истине, правде и љубави. Модерно код Демократа је то што у политичким противницима не препознају непријатеље, већ људе који желе добро заједници само се разликују од нас у начину како доћи до правог циља. Kоначно Демократска Црна Гора у ДПС-у  једино има политичког противника са којим ни под којим условима неће сарађивати, нити им давати повода да опстају на подјелама у Црној Гори, рекао је Лацмановић.

Демократе су саопштиле да је Бечић изразио задовољство што се наставља кадровско јачање странке и увјерење да ће Лацмановићев ангажман допринијети препознавању Демократа као противника актуелне власти на начин што нуде квалитетна рјешења у областима која су до сада прилично била запостављена на политичкој сцени Црне Горе, као што су људска права и владавина институција, а не појединаца.

"Од Лацмановића, предсједник Бечић очекује да ће дати снажан допринос кроз активност у Савјету Демократа који ће ускоро бити формиран", закључује се у саопштењу Демократа.

Број прегледа:
hit counters free

Новости