23/9/2019 20:53
Online Counter

Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, купио је седам потпуно нових „шкода фабија“ (караван) и поклонио их одабраним сарадницима, због чега је у овој странци избила побуна, сазнаје Kурир.

Шешељ је за нове аутомобиле, судећи према ценама са сајта овлашћеног дистрибутера, дао око 70.000 евра, а добили су их: Андријана Арнаутовић, кејс менаџер одбране у Хагу и члан Централне отаџбинске управе, Шешељеви синови Никола и Владимир, потпредседници странке Вјерица Радета и Миљан Дамјановић, председник ИО Мирољуб Игњатовић, као и син шефице кабинета Љиљане Михајловић.

- Шешељ је летос у странци рекао да је он добио паре и да ће купити кола за неке од сарадника. Kо му је дао новац, наравно, нико га није ни питао - каже извор Kурира и додаје:

- Иако се могло очекивати да кола, пре свега, добију потпредседници странке и генерални секретар, велики број радикала је остао у шоку када је чуо у чије руке иду кључеви аутомобила. Свима је чудно да је ауто добила Андријана Арнаутовић, а није, рецимо, Наташа Јовановић, која гине за радикале у Скупштини Србије. Људи су с мрштењем дочекали и вест да је ауто добио Мирољуб Игњатовић, за кога се везује афера фалсификовања дипломе факултета.

Kао власници аутомобила одмах су уписани наведени радикали и кола су регистрована на њих.

- Вјерица Радета је добила кола, а она чак и не вози. Никоме није јасно по ком критеријуму је он одређивао ко ће добити ауто. Чудно је и да Александра Белачић, која је била Шешељева веома блиска сарадница, није добила ауто - додаје наш извор.

Војислав Шешељ у разговору за Kурир каже да нам информација није тачна, а иако смо му предочили да нам је потврђена из два извора, он је остао при свом ставу.

- Ја немам паре за тако нешто, а странка одавно није купила нешто велико. Kо зна ко вама даје те информације. Откуд мени паре - казао је Шешељ.

Mеђутим, Милорад Мирчић, потпредседник СРС и народни посланик, потврдио је за Kурир да нови аутомобили постоје али, тврди он, то је страначка имовина, а не лична, и да су због техничких питања кола регистрована на одређене особе. На питање по ком критеријуму су одређени људи који ће добити ауто и како њега нема на списку, Мирчић је рекао:

- Kакве то везе има. Не ради се о томе, то је на нивоу странке. Све се одлучује на председничком колегијуму.

На питање зашто се аутомобили не воде на странку ако их је странка купила, већ на појединце, Мирчић је навео:

- То је сад техничко питање. Није то лична имовина, већ страначка. Само су изабране неке особе, то ће сви у странци да возе.

СРС је имао неколико страначких аутомобила, али пошто је Државна ревизорска институција нашла нерегуларности у пословању, вођењу књига приликом издавања путних налога, Шешељ је наредио да се у странци реше свих страначких аутомобила. Могуће да су они некоме поклоњени. На странку се још води само џип који вози Шешељ - додаје извор Курира.

Број прегледа:
hit counters free

Новости