31/10/2020 20:48
Online Counter

После писања медија да је бизнисмен Миодраг Дака Давидовић из Никшића, близак црквеним круговима, рекао да је владика Амфилохије оставио опроштајно писмо које ће благовремено отворити мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Kривокапић, Nova.rs добила је потврду да је митрополит заиста Kривокапићу оставио писмо.

Извори Nova.rs из Митрополије потврдили су да је Kривокапићу писмо уручено и да је он једини који зна садржај тог писма.

Извор из Митрополије открио је и да је писмо послато само Kривокапићу јер је у њега митрополит Амфилохије “имао највише поверења”.

Такође, претпоставља се да је Kривокапић делове писма  које му је митрополит наменио пренео колегама из опозиције и да је потом прихваћена експертска влада.

О томе шта конкретно у писму пише неће се дискутовати пре него што митрополит Амфилохије буде сахрањен, а извори Nova.rs наводе да је митрополит у њему Kривокапићу оставио “аманет да сачува Црну Гору”.

Давидовић је претходно навео да је писмо намењено Kривокапићу и народу.

“Последњих дана је најмање десет пута рекао да ће за Светог Луку бити на Цетињу поред одра Светог Петра Цетињског. Ми му нисмо разумели поруку. У пар наврата је рекао, доћи ћу жив или мртав. То је свима нама требало да буде опомена, али смо били убеђени да је прошло најгоре. Надали смо се да ће наша драга докторка Јелена Боровинић успети да уради немогуће”, рекао је Давидовић.

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Kривокапић јуче је позвао на проглашење дана жалости, а и данас је присуствовао литургији на Цетињу, стајавши крај одра митрополита Амфилохија, да се још једном поклони његовим сенима и ода му последњу почаст.

Број прегледа:
hit counters free

Новости