25/1/2021 11:29
Online Counter

Српску премијерку Ану Брнабић у Црној Гори има ко дочекати, али је питање да ли ће она наћи времена да дође, казао је црногорски премијер Здравко Kривокапић и поручио да Влада неће одустати од покушаја да нормализује односе са Србијом.

Предсједник Србије Александар Вучић казао је раније да Брнабић не може да оде Црну Гору, јер, како је навео, нема ко да је дочека.

Kривокапић је агенцији МИНА рекао да није питање ко ће дочекати премијерку Србије.

„Него да ли ће она наћи времена да дође и да поздрави све оне који би је радо видјели у Црној Гори, јер је она предсједница Владе братске и сусједне Србије“, казао је Kривокапић.

Према његовим ријечима, грађани Србије и Црне Горе желе да се односи нормализују.

„И нашем народу не би требало испостављати проблеме у виду техничких питања хоће ли премијерку дочекати отправник послова или амбасадор. И у том формалном смислу има је ко дочекати“, рекао је Kривокапић.

Он је истакао да је позив и даље отворен „за наше најближе сусједе, са којима дијелимо љубав и бригу за наше грађане, било да живе у Србији или Црној Гори“.

„Добродошла је и она и свако из Србије, јер ми нећемо одустати од покушаја да нормализујемо односе двије државе“, поручио је Kривокапић.

Kако је навео, одустати од тога значило би одустати од рођака, браће, пријатеља, историје, традиције.

„А ми смо један режим, између осталог, послали у прошлост баш због чињенице да је хтио да нам управо све то одузме“, додао је Kривокапић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости