19/8/2022 11:00
Online Counter

ОТВОРЕНО ПИСМО министру просвјете Миомиру Војиновићу

Поштовани министре Војиновићу,  

отвореним писмом СВЕТОСАВСКА је, још у вријеме министровања Весне Братић, формално званично поднијела предлог да обновљена Основна школа ''Владимир Назор'' у подгоричком насељу Маслине, након изградње нове школске зграде, у року од годину дана, добије име упокојеног митрополита Амфилохија Радовића. И поред тога што је екс–министарка важила за ''националног'' кадра у 42. Влади Црне Горе, није се удостојила изјашњења о нашем предлогу.

Зато смо одлучили да консултујемо вољу народа на начин што ћемо прикупљати потписе подршке који ће показати колико грађана Подгорице подржава ову  иницијативу.

Подсјећам Вас да је блаженопочивши митрополит Амфилохије урушио последњи неокомунистички и диктаторски режим у Европи, захваљујући чему сте Ви данас министар, а Ваша политичка партија дио власти у 43. Влади Црне Горе. Тиме Вас је задужио као човјек и духовник који је донио демократске промјене и прву смјену власти у Црној Гори институционалним путем и без политичког насиља.

Цијенећи Ваш интелект, чињеницу да сте московски ђак, свјесни колико је сам митрополит волио Русију, а колико презирао вриједности које је лично оборио 30. августа 2020. године, претпотстављам да знате шта Вам је чинити.

Не постоји ни један једини човјек који Вам је, тим поводом, дао глас на последњим државним изборима који би, након коначног потписивања Темељеног уговора са Српском православном црквом, имао разумијевања уколико се не огласите и не реагујете на јасан и отворен начин поводом иницијативе да обновљена Основна школа ''Владимир Назор'' добије име митрополита Амфилохија.

За Градски одбор СВЕТОСАВСКЕ у Подгорици

Мр Мирко Рмандић

Број прегледа:
hit counters free

Новости