3/10/2019 22:21
Online Counter

Портал Српско уједињење из више незваничних и више него поузданих извора сазнаје да је Пореска управа послала ригорозна решења за два пореска дужника чији је суштински власник држава Црна Гора. У питању су Жељезнички превоз Црне Горе и Montenegro Airlines.

Пореска управа је у конкретним актима прописала да се износ цјелокупних дугова тих предузећа намири до 15. октобра, у супротном ће се ''испоштовати законска процедура''. ''Народским'' речником саопштено – слиједи стечај.

Извор портала Српско уједињење тврди да су Мило Ђукановић и Душко Марковић процијенили да треба сачекати крај туристичке сезоне, те да је октобар идеалан мјесец за радикалне економске резове. Наш извор из Владе Црне Горе наглашава да је наредних дана могуће потезање медијске полемике о томе да ли државна предузећа без промјене правне регулативе подлијежу и колико подлијежу законским основама за увођење стечаја. Поготово колико у дужничким фирмама које имају капитални значај, држава треба да интервенише на овако радикалан начин.

Број прегледа:
hit counters free

Новости