26/12/2019 7:18
Online Counter

Невероватна је инертност српских државних институција када је у питању актуелна проблематика у Црној Гори по питању усвајања скандалозног Закона о слободи вероисповести.

Александар Вучић је дао налог свим државним функционерима да се држе по страни док Влада Црне Горе прави план како да отуђи вишевековну имовину СПЦ у Црној Гори.

Нико од представника државних институција није смео да дође на Сабор у Никшићу, а проблематично је и то да ниједан представник амбасаде Србије у Црној Гори јавно не сме да подржи представнике Митрополије.

Такође, медији у Србији истовремено отварају афере о тобожњем пучу у СПЦ и смени Патријарха Иринеја и тиме стварају сукобе на релацији Митрополит Амфилохије и Синод СПЦ.

Сада је сасвим очигледно да је ово координисана акција власти у Београду и Подгорици а по налогу евроатланских центара моћи, са циљем да се уруши ауторитет и утицај Митрополита Амфилохија.

Митрополит Амфилохије је личност у кога народ у Црној Гори има највеће поверење а који је уједно и најгласнији бранитељ српских националних интереса на Косову и Метохији.

Ово је суштински разлог напада на СПЦ у Црној Гори који уједно треба да буде пример и лажним институцијама у Приштини како да крену у отуђивање верских објеката СПЦ на Косову и Метохији.

Иван Костић, Двери

Број прегледа:
hit counters free

Новости