26/8/2019 16:15
Online Counter

Мој муж је седео за столом, они су упали унутра и почели да вичу "копиле српско, овде си дошао", а његова жена је говорила "мајку вам јe*eм српску". Kренула сам да браним супруга, сабили су га у ћошак и ударали, а ја сам пала - испричала је Јања Маројевић.

Након напада на грађане српске националности на книнском подручју и у Вишкову, у суботу увече у Валбандону, у општини Фажана, пријављен је нови случај који би, уз прекршајни налог за нарушавање јавног реда и мира, могао завршити и с пријавом за насиље на националној основи, пише хрватски портал Новости.

Све је, како се наводи, почело препирком о праву на паркинг, који се иначе третира као општински пут. Гости ресторана у Валбандону, чији је власник Ненад Башкарад, паркирали су се испред куће пензионисаног пара Јање Маројевић и Николе Тепчића, на шта је реаговала супруга Јања Маројевић. Потом је, како она каже за овај портал, власник ресторана са својом женом и братом упао у њихову гаражу и пребио супруга Николу Тепчића.

- Мој муж је седео за столом, они су упали унутра и почели да вичу "копиле српско, овде си дошао", а његова жена је говорила "мајку вам јe*eм српску". Kренула сам да браним супруга, сабили су га у ћошак и ударали, а ја сам пала. Бојим се да ће нас опет напасти, страшно ми је што више у рођеној кући нисмо сигурни - испричала је Јања Маројевић.

Она је рекла да су конобари покушали да зауставе власника и да је убрзо, на позив супруге власника ресторана, дошла полиција, а супружнике је комшиница одвела у Хитну помоћ.

Власник ресторана Ненад Башкарад, међутим, негира да је било кога напао. На питање о мотивима напада тврди да је у питању само проблем с паркингом, а никако њихова национална припадност.

- Чуо сам да су рекли да сам им претио да су четници, мени то никад у животу не би пало на памет. Имам три објекта, преко 20 Срба ради код мене годинама. Никад никоме нисам рекао лошу реч. Бранићу се судски, поготово зато што ме оптужио да сам га напао зато што је Србин - тврди даље Башкарад.

Број прегледа:
hit counters free

Новости