28/4/2021 21:51
Online Counter

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) предали су протестно писмо председнику Скупштине Србије Ивици Дачићу због, како тврде, потпуно неприхватљиве одлуке да се њихова Партија и омладински Савез не позову на састанак власти и опозиције о изборима, иако су се НКПЈ и СКОЈ уредно пријавили да учествују на том скупу.

Након тога, представници НКПЈ и СКОЈ су развили банер испред зграде Народне скупштине Србије на којем је писало „Доле дискриминаторски изборни закон”, саопштено је вечерас из НКПЈ.

''С обзиром да су НКПЈ и СКОЈ активни учесници политичког живота у Србији и међу најстаријим политичким организацијама у земљи (НКПЈ је основана пре 31, а СКОЈ пре 29 година), не постоји ниједан једини оправдан разлог да наша Партија и омладински Савез не учествују на овом скупу. Ипак, то право нам је потпуно неправедно и перфидно ускраћено'', наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

НКПЈ и СКОЈ у саопштењу позивају Дачића да, како наводе, исправи неправду и на следећи састанак који буде организован на тему избора у Србији, односно дискусију власти и опозиције по том питању, позове представнике НКПЈ и СКОЈ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости