10/3/2020 6:51
Online Counter

Италијански премијер Ђузепе Конте проширио је рестрикције путовања уведене на северу на целу земљу у оквиру мера за сузбијање ширења епидемије корона вируса и наредио „забрану окупљања”.

Конте је рекао да ће, према новом указу, сви у Италији морати да дају потврду о потреби да иду да раде, да имају здравствене разлоге или друге ограничене разлоге да путују ван зона у којима живе, преноси Бета.

„Неће више бити црвене зоне, биће само Италија”, рекао је Конте новинарима у осврту на карантин уведен у недељу на области у северној Италији, преноси АП.

Те нове драконске мере ће бити детаљно изнете у указу који ће ступити на снагу сутра у целој Италији, која је најтеже погођена корона вирусом на свету после Кине, преноси Франс прес.

Та објава је стигла истог дана када је објављено да први случај зараженог пацијента са Covid-19, Матија, пребачен из интензивне неге. Он је био тестиран позитивно на корона вирус 21. фебруара и покренуо је здравствену кризу у Италији.

Италија има 9.172 случаја новог вируса. Са најновијим бројевима Италија је поново премашила Јужну Кореју као земља са највећим бројем случајева ван Кине. Више од 460 људи умрло је од вируса у Италији.

Број прегледа:
hit counters free

Новости