1/8/2019 21:38
Online Counter

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић изјавила је да је акција хрватске војске и полиције “Олуја” 1995. године, “спасила БиХ”, додајући да би волела да хрватски суседи “никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима”.

Грабар Kитаровићева је говорила на Свечаној академији која је одржана у Министарству обране поводом “Дана побjеде и домовинске захвалности, Дана хрватских бранитеља и 24. годишњице војно-полицијске операције Олуја”.

Током свечане академије је унапређено 266 припадника Оружаних снага Републике Хрватске, а више од 100 их је добило награду и похвалу, пренео је портал Индекс.

– Поглед на све вас испуњава ме посебним поносом. Видети младе људе који су спремни да наставе пут хрватских бранилаца у служби домовини гарантује нам да и у овим бурним временима пуним нових изазова стоје заштитници слободе Хрватске, безбедности и будућност – рекла је председник Хрватске унапређеним и награђеним војницима.

Она је истакла да је акција “Олуја” била прекретница која је означила долазак мира ратом измученој Хрватској и да су после ње уследиле операције у БиХ, где су, како је рекла, “хрватске снаге уз велике жртве сломиле српску агресију и спречиле нове Сребренице”, преноси Српскаинфо.

Министар обране Дамир Kрстичевић поручио је да је годишњица “Олује” дан када се слави “највећа победа Хрватске војске и полиције у Отаџбинском рату, али и дан када се сећамо хрватских бранилаца који су за данашњи мир и слободу у темеље државе уградили своје животе”.

У агресији “Олуја” на Републику Српску Kрајину протерано је више од 200.000 Срба.

Број прегледа:
hit counters free

Новости