8/2/2020 11:36
Online Counter

Чланови Савјета младих Демократске партије социјалиста из Никшића јуче су преплавили друштвене мреже ''спотом'' и спонзорисаном ''изјавом'' које су снимили ни мање, нити више, него у храму Светога Василија Острошкога у Никшићу.

С обзиром да црквени посјед није прометна саобраћајна станица, каквом га желе направити они који су донијели Закон о слободи вјероисповијести, поставља се логично питање – како је то Милов подмладак ''пронио'' бројне камере и дронове да би, ваљда, доказао да силом донесени Закон живи, односно да почиње да се, како се то модерно каже, имплементира. Јер, камере и дронови нијесу игле. Поготово не оне покретне камере у унутрашњости цркве и то у термину који не траје само 10 или 15 минута.

Подсјетимо се...

Једино се чудом Светога Василија Острошкога и снагом његових молитви може описати оволики број људи на литијама широм Црне Горе. Моћ његовог заузимања пред Господом и благослов онима који истрајавају од Пљеваља до Херцег Новог, пробудили су и Србију и Републику Српску. Показала се након више од двије десеније снага српске саборности интегрализма, чудом Божијим пробуђени из Црне Горе, након што је кивот овог Светитеља стигао у Никшић по доношењу спорног Закона.

Зато је важно раздвојити жито од кукоља и не дозволити да они који намјеравају да отимају цркве, шетају њима да би снимали спотове и поруке у прилог спорном Закону.

Објашњења о томе да је црква отворена за све и свакога, ипак су, најблаже речено – немушта. И није примјерена баш оволика толеранција. Поготово не за оне који мошти Острошког светитеља назива костима.

Не треба заборавити - ни Христос није Јуду молио, након што га је апостол издао, него му је поручио да одради оно што је наумио. Зашто појединци толеришу Ђукановића?

Јер, ред мора да постоји. Као што се некрштен, човјек који није постио или будиста не може причестити, тако политички ''војници'' Мила Ђукановића ваљда не би могли да снимају спотове у српским храмовима, сем уколико ово није пробна порука да је Закон ступио на снагу. Ваљда нико нормалан не би дозволио Аљбину Куртију да сними сличан спот у Пећкој Патријаршији, нити Бакиру Изетбеговићу у Херцеговачкој Грачаници или Тврдошу.

Још се чека званични акт о анатемисању лица која имају формално православно име и презиме, а која су гласала за свјежи Закон о ''слободи вјероисповијести''. Шта се чека?

Свакоме своје... Жито житу, кукољ кукољу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости