15/1/2020 19:55
Online Counter

Михаил Владимирович Мишустин, кога је данас руски предсједник Владимир Путин предложио за новог премијера, економски је политичар који је од 2010. године радио као шеф руске Савезне пореске службе.

Рођен је 3. марта 1966. године, а дипломирао је на московском универзитету за машинство, гдје је завршио и постдипломске студије.

Године 1998. придружио се државној служби као помоћник за информационе системе рачуноводства и контроле пореских плаћања при Савезној пореској служби.

Послије тога радио је као замјеник министра Руске Федерације за порезе и намете, шефа Савезне агенције за катастар и некретнине при Министарству економског развоја, шефа Савезне агенције за Управљање посебним економским зонама.

Аутор је три књиге о пореској администрацији и 40 научних текстова.

Један је од иницијатора отварања државне Више школе економије, Института за економију некретнина, а 2008. године поднио је оставку у јавној служби да би двије године радио у компанији УФГ Капитал партнерс.

У априлу 2010. године именован је за директора Савезне пореске службе.

У биографији Мишустина пише да је ожењен, има тројицу синова, занима се за спорт и игра хокеј, а члан је Надзорног одбора хокејашког клуба ЦСКА из Москве.

Након што га је Путин данас предложио за премијера, о његовом именовању расправљаће сутра руска Дума.

Број прегледа:
hit counters free

Новости