9/5/2020 21:00
Online Counter

Лидер Северне Kореје Kим Џонг Ун упутио је данас руском председнику Владимиру Путину честитку поводом 75. годишњице победе над фашизмом.

Kим је у честитки истакао да је руски народ пре 75 година показао неупоредиво јунаштво и несебичност, постигавши Велику победу у рату против фашизма, који је претио судбини човечанства.

Севернокорејски лидер је нагласио да ће херојски дела руског народа остати вечно у сећању људи свих земаља који воле правду и мир.

Kим Џонг Ун је навео да су односи две земље традиционално пријатељски и изразио уверење да схе они ојачати и развијати се у складу са изазовима новог времена.

Руски председник Владимир Путин одликовао је севернокорејског лидера Kим Џонг Уна пригодном ратном медаљом поводом 75-годишњице победе над нацистичком Немачком, саопштила је руска амбасада у Пјонгјангу.

Ратно одликовање је лидеру Северне Kореје додељено због улоге у очувању сећања на совјетске војнике који су погинули на севернокорејској територији, наводи се у саопштењу.

Руски амбасадор у Северној Kореји, Александар Мацегора уручио је признање министру спољних послова те земље Ри Сон-гвону.

Kим Џонг Ун, за кога се причало да је болестан, није присуствао церемонији.

Слике са сусрета у Пјонгјангу показују како руски и севернокорејски званичници носе заштитне масек иако Северна Kореја није до сада пријавила ни један случај заразе коронавирусом.

Прошле године Русија је позвала Kима да посети Москву 9.маја и присуствује војној паради поводом 75-огодишњице победе у Другом светском рату, али је Путин прошлог месеца одлучио да се парада одложи на неодређено време због пандемије.

Пре пет година, севернокорејски лидер одбио је исти позив за 70-огодишњицу обележавања, а као разлог навео је домаће послове.

Број прегледа:
hit counters free

Новости