27/8/2019 16:19
Online Counter

Сарајево - Предсједник ХСС БиХ и члан Председништва Хрватског народног сабора БиХ Марио Караматић каже да бошњачки политички представници не желе чланство земље у НАТО.

Према његовим ријечима, то питање се користи само да би се спречио политички договор у БиХ. Такође тврди да све бошњачке НАТО приче немају "никаквог додира са стварношћу".

"Што се тиче њиховог односа према НАТО, не знам шта они мисле, да би њих НАТО бранио од Хрватске или можда Белгије коју у посљедње вријеме нападају? Да ли су Бошњаци свјесни да ће уласком БиХ у НАТО прије или касније доћи у позицију да неки авион или хеликоптер БиХ мора на неку групу муслимана испалити Томохавк ракете. То је оно што НАТО данас ради. Дакле, та њихова прича је само разлог због чега се нешто не договара", изјавио је Караматић за Радио-телевизију Херцег Босне.

Он је рекао да хрватски представници у БиХ желе да прате своју матицу Хрватску, која је чланица ЕУ и НАТО, али да истовремено разумију став Срба који желе да то питање усклађују са политиком Србије. Караматић сматра да је питање слања такозваног годишњег националног плана АНП у НАТО непотребно наметнуто као питање свих питања у Предсједништву БиХ и да то "нема никакве везе са НАТО", преноси сарајевско Ослобођење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости