15/1/2020 13:52
Online Counter

Данас, када се у свијету обиљежава Међународни дан вјерских слобода, Социјалистичка народна партија са жаљењем констатује да је актуелна власт још једном, у сусрет благим данима, злоупотријебила вјештачку парламентарну већину и донијела накарадни Закон о слободи вјероисповијести, који је директно уперен против већинског православног становништва.

ДПС и њихови партнери нису жељели да сачекају ни да прођу новогодишњи и божићни празници, већ су у глуво доба ноћи између 26. и 27. децембра, у Скупштини препуној специјалаца и након хапшења посланика опозиције, остварили свој прљави наум.

Kако данас ДПС може говорити о вјери, вјерским слободама и грађанским правима уопште? Kако може говорити о европском путу и „лидерству“ у региону? Не може, наравно, па зато прелази на друге јер је напад најбоља одбрана.

Тако су ови тобожњи праведници, који су спорним законским рјешењем жељели да „све доведу у равноправан положај“, били брзи и гласни у осуди свих оних који се не слажу са њима и наводно атакују на државност и идентитет Црне Горе. Жалосно је што поданици режима и даље не виде дискриминацију коју чине над већином православних вјерника, својом браћом, пријатељима и кумовима.

Узалуд су фингирани покушаји исправљања оног што је учињено те тужне ноћи, које ових дана изводе поједини ДПС министри. Јасно је сваком вјернику Митрополије црногорско-приморске да је то само срачунато замазивање очију јавности, како би се добило на времену и како би се отупио дух народа који је своју пуну величину показао на невјероватним литијама које се организују широм земље.

Сигурни смо да ће и наредних дана народ Црне Горе, у још већем броју, на скуповима о којима ће свједочити историја, поручити власти да не дâ своје светиње ни за шта, а у томе ће, као и увијек, имати безусловну подршку СНП-а.

Број прегледа:
hit counters free

Новости