6/8/2019 22:55
Online Counter

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић оценио је да је говор актуелне председнице Kолинде Грабар-Kитаровић на обележавању 24. годишњице акције Олуја, 5. августа у Kнину, био крајње непримерен и да политичке елите у Хрватској и Србији имају потребу да се тензије стално подгрејавају, како би се они са својим програмима задржали на власти.

"Говор председнице у Kнину био је приватизација јавне прославе, што је врло неукусно. Реч је о недопустивом наступу. Видели смо још један од показатеља друштвене регресије. Не само да је причала бесмислице, с обзиром на прилику којом је говорила, него је имала и чудну гестикулацију, па се многи питају је ли томе претходила конзумација алкохола", казао је Јосиповић у загребачком програму телевизије Н1. Јосиповић је рекао и да је општа слика овогодишњег обележавања Дана домовинске захвалности била јако ружна и да се с десничарима који вичу "За дом спремни" цела манифестација показала као десничарски "дернек".

Он је као неумесан оценио коментар председнице да је и сама хтела да узме пушку и оде у рат.

"Нико од ње не очекује да се правда што није ишла у рат, она је тада радила неке друге ствари. Али када она циркусира, онда то отвара различите расправе. Не мислим да ће јој се овај наступ у Kнину добро одразити на рејтинг за којим толико трчи", рекао је Јосиповић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости