20/12/2019 13:44
Online Counter

Социјалистичка народна партија Црне Горе поздравља јуче објављен став Европске уније у којем се каже да Предлог закона о слободи вјероисповијести треба уредити на инклузиван начин који окупља све заинтересоване стране.

Иако Влада Црне Горе тврди да је поступила управо на тај начин, истичем да то није случај и да упозорења, сугестије и молбе које Митрополија црногорско-приморска већ мјесецима упућује наилазе на зид ћутања извршне власти. Напротив, ДПС и његови партнери чине све да подгрију тензије и несугласице и да и овако сукобљен народ подијеле и по питању које би требало све да нас окупља.

Док међународна јавност, грађани, унутрашње снаге које желе добро Црној Гори, па и Ватикан, позивају да се ово питање ријеши у правцу остваривања максималне користи за све вјерске заједнице, власт је упорна у доказивању само њима знане чињенице да Српска православна црква у Црној Гори до 1918. године није постојала.

Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве, још једном понављамо, је чувар духовног бића и темеља истинске Црне Горе. То је била, то ће и остати, упркос свим нечасним намјерама и поступцима власти.

СНП ЦГ још једном позива власт да одустане од насилног усвајања поменутог Предлога закона, а грађане Црне Горе да јој сјутрашњим масовним окупљањем у Никшићу пошаљу поруку да на своје светиње не дамо.

Број прегледа:
hit counters free

Новости