8/2/2020 7:52
Online Counter

Након сусрета са Оливером Вархељијем, комесаром за проширење Европске уније, предсједник Социјалистичке народне партије Црне Горе Владимир Јоковић истакао је да прво треба ријешити Закон о слободи вјероисповијести, па онда почети дијалог опозиције и владајуће већине како би се дошло до фер закона. Све ово треба ријешити како  нико следеће парламентарне изборе не би могао да не призна, него напротив да се онима који направе најбољи резултат честита и да Црна Гора крене путем стабилизације и слободе.

Предсједник  Јоковић је казао  да у овим условима у Црној Гори тешко може да дође до парламентарних избора и да је кључни проблем Закон о слободи вјероисповијести. Охрабрује чињеница на коју је Верхељи указао, а то је да је одлука која је црква аутокефална на Kонстантинопољу и Васељенској патријаршији, а не на држави.

За улазак Црне Горе у  редовно стање кључна ствар је да се Закон о слободи вјероисповијести повуче, поништи или да се донесе други закон.

Предсједник Јоковић је упознао европског комесара за проширење са “вд стањем” у појединим државним институцијама и упозорио да се у таквом амбијенту не могу очекивати демократски искораци.

Број прегледа:
hit counters free

Новости