22/3/2020 8:13
Online Counter

Владимир Јоковић, предсједник Социјалистичке народне партије Црне Горе

Данас је дан Социјалистичке народне партије Црне Горе.

Имали смо у плану и жељели да на једном дивном скупу, уз присуство  наших чланова, симпатизера и званица обиљежимо овај датум и пошаљемо поруке помирења, заједништва и љепшег живота у нашој држави.

Нажалост, наша Црна Гора пролази један од својих тежих и неизвјеснијих историјских периода. Свјестан чињенице да није вријеме ни за какве прославе, желим овим путем да у своје лично, и у име партије на чијем сам челу, дам пуну подршку, прије свега, Институту за јавно здравље, љекарима, медицинском особљу, који улажу своје несебичне напоре да спасу оно највредније у сваком друштву - здравље и животе наших грађана.

Исто тако, радницима у институцијама, водоводним, комуналним, радницима у служби заштите и спашавања, припадницима полицијских служби, радницима на шалтерима, у маркетима и у другим предузећима. Многи од њих, у овим ванредним околностима, уз непостојање одговарајуће заштитне опреме, директно ризикују своје здравље, како би Црна Гора одговорила овом изузетно тешком моменту.  

Уједно, позивам наше грађане, да скупа, сви до једнога покажемо јединство и солидарност, у овој бици која нема политичку позадину, у борби против пошасти која не бира ни по политичкој, ни националној основи, и испоштујемо препоруке надлежних институција и Института за јавно здравље Црне Горе. Са друге стране, наставићемо са давањем конкретних предлога и мјера, као и сугестија Влади Црне Горе у вези са превазилажењем ситуације изазване корона вирусом.

Црна Гора је наша кућа. Сачувајмо је.

Ова епидемија оставиће, нажалост, огромне  посљедице. И све можемо надокнадити, осим људских живота, уз наду да смртних случајева неће бити. Зато нема мјеста нејединству, нити било каквим подјелама. Једноставно, морамо бити ЈЕДНО. И, сигуран сам - ПОБИЈЕДИЋЕМО!

Подсјећам, Социјалистичка народна партија је увијек била са својим народом и уз свој народ. Тако је и сада. И поносни смо на нашу дугу традицију, на наше искрено и одано чланство и симпатизере, са којим скупа дијелимо најљепше принципе нашег политичког дјеловања. Уз све то, имали смо пуно потреса и преживјели пуно тога, чиме смо показали своју снагу. Сада смо опет онај јаки политички субјект, без кога се у будућности неће моћи доносити одлуке од животног значаја за наше грађане. Ми смо бренд, и поручујем свима да су ово наше прве 22 године. Нећемо живјети од прошлости, већ смо окренути будућности. Али, прије свега да обезбиједимо мирну и здраву садашњост, као залог здраве и успјешне будућности.

Црна Гора је исувише мала да би данас живјела без солидарности и јединства. Са друге стране, сигурни смо да је наш народ довољно паметан и мудар   да не остане нијем на позиве да се испоштује сва неопходна процедура, која се тиче здравља и живота наших грађана. А када све ово прође, наставићемо политичку утакмицу у борби за опоравак државе, љепшу и богатију Црну Гору. У новонасталим околностима сви у друштву морамо равномјерно поднијети терет обавеза које нам предстоје. Потребно је да сви искажемо максималну солидарност и хуманост, нарочито према онима којима је то било потребно и до сада а који спадају у најрањивије социјалне и друштвене категорије.

СНП ЦГ ће зато, сходно својим могућностима, средства намијењена за свечане активности донирати Институту за јавно здравље Црне Горе.

Драги чланови и симпатизери СНП-а, нека нам је срећан овај јубилеј. Хвала вам што сте дио једне истрајне и дивне породице! Овај празник прославимо кући, уз поштовање свега онога што се од нас тражи.

Уз Божју помоћ, уздравље, живјели ми и срећно!

Број прегледа:
hit counters free

Новости