12/8/2019 16:50
Online Counter

Не заборавимо да је управо тим ЛГБТ Форум Прогреса и дио LGBTIQ заједнице више пута стао раме уз раме са организаторима бројних грађанских протеста, међу којима су и они организовани од стране ДФ-а, каже Бојана Јокић.

Kао дугогодишњи борац за људска права бројних маргинализованих група у Црној Гори и неко ко је више пута стао у одбрану Демократског фронта када су трпјели неосноване нападе, морам да кажем да сам дубоко згрожена серијом јефтиних, хомофобних саопштења која су недавно пустили у јавност, казала је предсједница ЛГБТ Форума Прогрес Бојана Јокић.

„Ја јако добро разумијем да је већ почела борба за све политичке поене који се могу скупити уочи парламентарних и локалних избора наредне године, али то ни најмање не оправдава безочну и безобразну злоупотребу заједнице која им ништа нажао није урадила“, наводи Јокић.

„Одавно нешто огавније и ниже нисам прочитала и просто не могу да вјерујем до ког нивоа је потонуо политички дијалог у Црној Гори. Умјесто да једна парламентарна партија својим примјером покаже шта је квалитетан политички дијалог, они прибјегавају јефтином и примитивном уличном сленгу и „суптилним“ личним нападима на појединце. Kоначно, не могу, а да се не запитам одакле ДФ-у толико дубинског знања о динамици хомосексуалних односа?“, казала је Јокић.

„Не желим да нагађам да ли неко јесте или није „позадинац“ или дио „Сорошевог радикално фундаменталистичког геј лобија“, што су по себи карактеристичне фразе које користе залуђени теоретичари завјере. Моје је да констатујем да су данас поднијете пријаве против Демократског фронта и лица која потписују ова саопштења, јер о оваквим епско-лирским гадостима треба да суде и надлежни државни органи, те примјене антидискриминационо законодавство у пуној мјери“, нагласила је Бојана Јокић.

„Не заборавимо да је управо тим ЛГБТ Форум Прогреса и дио LGBTIQ заједнице више пута стао раме уз раме са организаторима бројних грађанских протеста, међу којима су и они организовани од стране ДФ-а“, закључује се у реаговању.

Број прегледа:
hit counters free

Новости