24/8/2019 9:58
Online Counter

Специјално државно тужилаштво припрема свједока сарадника из групе ухапшених због међународног шверца кокаина. То је “Вијестима” потврђено из више извора.

О предлогу Тужилаштва на чијем челу је Миливоје Kатнић, подгорички Виши суд одлучиваће следеће седмице.

“Вијестима” је неколико извора саопштило идентитет ухапшеног, који се наводно већ нагодио са Тужилаштвом и испричао им шта су и чија задужења била у шверцу дроге.

Неколико Тивћана ухапшено је прије пар дана у том приморском граду, а тужилац их сумњичи да су од почетка године у Црну Гору из Kолумбије прошверцовали 18 килограма кокаина.

Прије двије ноћи судија за истрагу подгоричког Вишег суда Мирослав Башовић одредио је притвор Срђану Павловићу, Тонију Петковићу, Милошу Петрићу, Ђуру и Милошу Перовићу и Раду Самарџићу.

Специјална тужитељка Мира Самарџић није тражила одређивање притвора за Божидара Божовића, а одмах након привођења пуштен је Саша Петрић, који наводно нема везе са том криминалном групом.

Полиција ипак није успјела да стави лисице организаторима те групе - Данилу Ђуровићу и Бану Милетићу, који су у бјекству.

Полиција трага за још двије особе умијешане у шверц дроге. Њихов идентитет није саопштен. На терет им се ставља да су починили кривична дјела - стварање криминалне организације и нелегално држање и стављање у промет опојних дрога. Полиција провјерава да ли са том криминалном групом и њиховим нерашчишћеним пословима са другим клановима, може довести у везу недавно паљење аутомобила Павловићеве мајке.

Према непотврђеним информацијама, то возило запаљено је прије пар ноћи, а Павловић је након тога пријавио полицији да добија озбиљне пријетње. Он је први и ухапшен - дан прије него су у уторак послије подне у Тивту и Kотору полицајци упали у петнаестак кућа, претресли их и из њих са лисицама одвели више од десет особа. Један од њих потом се споразумио са Тужилаштвом - да проговори у замјену за статус свједока сарадника.

Број прегледа:
hit counters free

Новости