13/5/2020 20:57
Online Counter

О слободи ћемо увијек причати и за њу се борити. Цијена која се за њу мора платити је велика. Ово је борба на све или ништа, за наше и достојанство наших ђедова и прађедова. Диктатура или тиранија позната је хиљадама година. Свој пуни замах добила је у нашој Црној Гори.

Свједочили смо синоћ хапшењу Владике Јоаникија и свештенства. На један бруталан начин у глухо доба ноћи обрачунавати се са црквеним великодостојницима могу само диктатори, чије вријеме откуцава. Ово ће како то бива само још брже угасити тиранију и довести демократију.

Власт је показала да је обрачун са црквом политичке природе. Приказали су страх од слободног народа који црква сабира, страх од младости, слободе и вјере. На шта су све спремни, најбоље показује злоупотреба надлежности тзв НKТ-а у политичке сврхе.“Дављеник се и за сламку хвата”. Овакви режими, који уграђују пипке у све дјелове државе обично не одлазе мирно, већ отргнути од реалности доносе проблеме читавом друштву. Видјевши да уцјене више не помажу и да се вјера не продаје тако лако, отворено су прибјегли насиљу, демистификујући у потпуности тридесетогодишњу владавину.

Све наведено представља дефиницију диктатуре у којој власт држи један човјек, једна партија, која није ограничена никаквим институционалним оквирима као што су закон, устав и обичаји. Kолико је њихова политика неодговорна, најбоље показују подјеле, које су циљано, ради одржања власти и својих позиција, стварали. Пропагандна машинерија овог пута је отишла толико ниско, да чак и њихове највјерније присталице осуђују такве изливе мржње. Пропао је овог пута покушај изградње култа личности у Црној Гори, пропала је и добро опробана колекција лажи.

Није тешко закључити зашто је тако јак одговор јуче  стигао баш из града под Требјесом. Добро они знају како су захвалили граду који их је довео на власт. Направили су од њега град пензионера, уништили у сваком грађанину наду да ће некада бити боље. Требали би добро да науче, ако до сада нијесу, да је народ врховни судија њихових поступака и да ће их тај суд стићи, колико год од њега бјежали.

Ако режим настави овим корацима, сви ћемо ми бити Владика Јоаникије, јер одлика тиранија је, укидање, “хапшење” слободе. На тај начин прекоришћена ријеч “Слобода”, само добија своју пуну форму, значење и шири се много јаче од короне.

Дешавања у Црној Гори не могу служити на част ником. За њих су одговорни највећим дијелом политичари, који су политичку сцену и парламент доживјели као ринг за своје обрачуне, лишени у овом бесправном систему сваке одговорности. Овим путем позивамо опозиционе субјекте да ради општег добра буду спремни на компромис.

Све изложено ће, ако грађани не схвате озбиљност ситуације, бити мртво слово на папиру. Тек када Црна Гора буде држава свих народа који у њој живе, биће на путу напретка и просперитета.

До тада ми ћемо о СЛОБОДИ.

Радничка партија

Број прегледа:
hit counters free

Новости