25/11/2019 21:17
Online Counter

Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције, изјавио је данас поводом Дана државности БиХ, који се обележава само у Федерацији БиХ, да је ''сваки педаљ" те државе заједнички' и да ''ништа није српско осим назива Република Српска''.

Коментаришући јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика, ''да Бошњаци морају да знају да БиХ није њихова, а РС је искључиво наша'', пренели су сарајевски медији.

''Сваки педаљ ове земље је заједнички, ништа у Босни и Херцеговини није српско осим назива Република Српска, а не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави с оваквим изјавама", рекао је Изетбеговић честитају овај, како је рекао, велики дан, рођендан Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина, према његовим речима иде у правом смеру, уз подсећање да је реч о држави која постоји хиљаду година и, како каже, постојаће још хиљаду.

У то је, истиче, уверен.

Коментаришући програм реформи БиХ, Изетбеговић је рекао да је тим документом "деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти".

"То је један добар документ. Захваљујем господину Додику што је урадио такву ствар'', рекао је Изетбеговић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости