30/4/2020 7:32
Online Counter

Пише: др Миодраг Кулић

Недавно је председник Србије Вучић учинио сраман акт, јер је јавно хушкао и подстицао на сукоб српски народ у отаџбини и Српској дијаспори [1]. Наиме, он је без доказа оптужио Српску дијаспору, да је главни кривац за епидемију вируса короне (KОВИД-19) у Србији. Притом је заједно са својим медијима – попут Информера, Курира, Пинка, Хепија, РТС-а, Српског телеграфа износио потпуно измишљене податке, да је у марту месецу у Србију ушло 400 000 људи из Српске дијаспоре – што је немогуће, углавном сезонских радника и оних који су радили на црно и да је међу њима, по најновијим Вучићевим изјавама, било чак 80 000 заражених - како тврди агенција Бета! Српска дијаспора је осудила [2] ово Вучићево однарођено понашање, али и обећала, да ће после ванредног стање затражити суђење Вучићу и његовим саучесницима за овај тежак акт против мира [3].

Српска дијаспора закључује да је главни узрок за Вучићево штетно деловање, поред његове психичке и стручне неспособности да води државу, је и тај да се од 2012. - када је СНС дошла на власт – перманентно бави предизборном кампањом и да је све подређено његовом опстанку на власти.

Ево, неколико главних закључака овог текста, које ћемо потом детаљније образложити.

Вучић и његов политизовани кризни штаб су: закаснили три недеље са увођењем одговарајућих здравствених мера; увели потпуно неоправдано ванредно стање са полицијским часом; увели неоправдану апсолутну забрану кретања здравствено угроженим пензионерима [4]; увели 82-часовни карантин у време Ускрса и тиме понизили и увредили СПЦ и српски народ.

Затим: Вучић је преузео све прерогативе власти и здравства у Србији. Он се пита о свему и свачему; Вучић је грубо злоупотребио своју децу у предизборној кампањи, жртвујући и њихово здравље; Вучић је помоћу својих медија увео цивилизацијски мрак у Србији, где се велича шарлатанство Жељка Митровића и Војислава Шешеља у „лечењу“ КОВИД-19; Постоје основане сумње да су др. П.  Кон и др. Б. Тиодоровић направили веома погрешне процене у случају КОВИД-19 и у време Свињског грипа 2009 [5] и да би због тога требало да сносе правне консеквенце.

Имајући у виду ове чињенице Српска дијаспора захтева од Вучића, да одмах укине ванредно стање и тако омогући старим људима неопходно свакодневно кретање и то без икаквих ограничења. Вучић, би требало да престане са физичким и психичким кињењем пензионера - да им мери број корака, време и дужину шетње у парне или непарне дане. Србија данас личи на неки људски-резерват изнемоглих грађана – који су на ланцима дугим 300 метара и под будним оком војске и полиције с оружјем на готовс.

Вучић би требало да се стиди због непропорционаалних мера према пензионерима али и сви они који мирно гледају како „Велики Вођа“ кињи њихове изнемогле родитеље, баке и деке.

Непобитне чињенице [2-3,6] дају основ за сумњу, да су Вучић и његов политикантски лекарски кризни штаб (П. Кон, Б. Тиодоровић, Г. Стевановић, Дарија Кисић-Тепавчевић, М. Пелемиш, Б. Несторовић,  итд.) у великој мери одговорни за ширење епидемије КОВИД-19, као и за масовно инфицирање становништва и здравствених радника, јер су потценили озбиљност ситуације и закаснили три недеље са заштитним мерама [2-3,6]. Осим тога, Вучић се показао као лош и неспособан вођа. Праве вође народа нису они умишљени и патетични политичари који свакодневно глуматају на ТВ екранима и лицемерно брину за народ, већ су то они који су способни да правовремено предвиђају (антиципирају) догађаје и проблеме а потом без панике налазе адекватна и ефикасна решења. Дешавања око КОВИД-19 у Србији једнозначно потврђују тезу Српске дијаспоре, да је Вучић уствари слепи „Вођа“ из истоимене Домановићеве приповетке [7].

Кренимо редом и путем Вучићевих грешака. У периоду 01.03.-15.03. Вучић је водио бескрупулозну предизборну кампању за своју партију СНС као и за његове новокомпоноване „опозиционе“ партије, скупљајући потписе за изборне листе, при чему је на уском простору било окупљено око 130 000 - 150 000 људи [2-3,6]. Да би скренуо пажњу са опасности од епидемије, Вучићев кризни штаб је 26.02. на конференцији за штампу исмејавао КОВИД-19 проглашавајући га најсмешнијом вирусом у историји човечанства - др. Б. Несторовић. Осим тога, Вучић је уз нападни смех саветовао народ, да се вирус лечи ракијом. Још 29.01. је др. Кон тврдио, да ће КОВИД-19 минимално заразити Србију и да неће бити више од десетак заражених. Уз то, 09.03. Вучић је говорио на митингу радника војне индустрије „Крушик“ у Ваљеву, на коме је присуствовало око 1000-1500 људи. Пошто је први заражени пацијент у Србији регистрован 01.03., то значи да је Вучић директни и свесни саучесник у ширењу заразе у Србији у периоду од 01.03-15.03.  Индикативно је, да је после Вучићевог митинга мали градић Ваљево имао највећу стопу заражених људи.

Српска дијаспора примећује, да се Вучић, када је постао свестан велике грешке са могућим тешким смртоносним последицама, психички растројио и у великој паници увео 15.03. ванредно стање у Србији са полициским часом. Брутална окупација и хапшење целог народа се није десила нигде у циилизованом свету, већ само у Србији. У цивилизованим земљама уведена је само ванредна ситуација без полициског часа, где је примењен метод социјалне изолације - са дозвољеним окупљањем највише две (или више) особе ако су из исте породице - што грађани у великој мери поштују. Например, у Немачкој су улице, паркови и излетишта пуни задовољних људи, који се крећу на растојању од 2-3 метра и који се баве и спортом. Вучић је јако потценио и увредио српски народ држећи га у затвору, мада Срби нису мање цивилизовани од Немаца, Аустријанаца, Данаца, ...

Вучић би морао да одговара, јер је увео непропорционалне мере карантина, које могу однети на хиљаде живота наших пензионера [4]. Ево примера за непропорционалну меру, који илуструје димензије Вучићевог недела. Замислите, да у неком затвору са хиљаду затвореника годишње побегне један човек. Да би то спречио управник затвора нареди, да сви затвореници буду међусобно повезани ланцима током целе године. Наравно, следеће године неће бити ниједног бегунца али ће бити на десетине мртвих и на стотине оболелих затвореника. Ето, то се дешава сада нашим пензионерима, од којих неки, упркос свему, воле Вучића више од унука и деце – по речима једне вулгарне баке Милице на ЈуТјубу [8].

Иначе, Вучић све време епидемије КОВИД-19 води беспризорну предизборну кампању, злоупотребљавајући притом и своју децу. Овај лицемер је ових дана брутално изложио своју децу животној опасности али и пензионере, јер се у ТВ емисијама хвалио како његова деца разносе помоћ пензионерима и то без заштитних маски и рукавица. Када се његов син заразио вирусом и доспео у болницу и када се поставило и питање - није ли он без маски и рукавица заразио и неке пензионере, шеф Вучић је брже-боље послао „премијерку“ Ану Брнабић да похвали (наводно без његовог знања!) његову децу за помоћ пензионерима, притом показујући њихову слику на којој су имали маске и рукавице! Ово је један од познатих Вучићевих шибицарских трикова, намењен искључиво његовим гласачима - необразованим и истрошеним пензионерима попут вулгарне баке Милице.

Да је Вучић изгубио сваку контролу над собом уочила је и Српска дијаспора, када је у емисији Упитник на РТС јавно претио, избезумљеног погледа и са пеном у устима, да ће сам сести у авион Ер Србија и отићи да отима наше (плаћене) респираторе, заробљене у неким магацинима (гле чуда код браће у Кини!) и лично их донети српском народу.

Поразна чињеница за Вучића и његов кризни штаб климоглаваца је и то, да се у српским болницама инфицирало преко 700 здравственка радника (то реално значи преко 1000!), јер им није на време достављена заштитна опрема и у потребној количини. Због тога, Вучић и кризни штаб сносе одговорност и за смрт нашег легендарног доктора-хероја Миодрага Лазића  - Лазе,  кога ни гранате на ратиштима нису могле стићи, али га је дотукао немар и јавашлук Вучићевог кризног штаба.

Докторе Лазо, српска легендо, Српска дијаспора ти се клања и уз сузе пева „Марш на Дрину“. Нека Ти је вечна слава!  Тужна је Србија у којој умиру најбољи доктори-хероји а остају да је обмањују доктори-шарлатани и каријеристи.

Као што знамо, поред материјалног и духовни а посбно религиозни живот је веома битан за човека.  У том смислу је Синод СПЦ тражио дозволу да се православним верницима омогући присуство Васкршњој Литургији 19.04. а да ће верници притом поштовати све одредбе социјалне изолације. Међутим, Вучић је забранио кретање за време Васкрса, јер је на томе инсистирао шеф кризног штаба др. Предраг Кон, подржан од стране др. Дарије Кисић-Тепавчевић. Наиме, др. Кон је поставио Вучићу ултиматум - „или ја или Синод“. И наравно, уплашени, дезоријентисани и однарођени Вучић је стао уз др Кона а против српског народа и СПЦ. Захваљујући др. Кону и  др. Дарији Кисић-Тепавчевић, животно истрошени српски грађани и пензионери су кажњени двоструко:  физички - да остану у кућном (биолошком) затвору и духовно - забрана присуства Литургији. Неки од њих вероватно неће више имати прилику, да се у Светом храму духовно споје са Свевишњим. Али, Вучић као и увек има и за то циничан одговар -“па шта“?

Иначе, човек који је понизио Синод СПЦ и српски народ, др. Кон, је научник са запањујуће малим научним опусом, на нивоу једног постдипломца на Западу (видети једну од највећих база научних података Web of Science). Сарадница др Кона у овој нечасној работи против СПЦ и српског народа, „секонд-хенд“  плавуша др. Кисић-Тепавчевић, чудног(!) научног опуса је требало да буде одстрањена већ са прве конференцији за штампу, због скандалозног и скарадног „стајлинга“.

Наиме, ова Вучићева штићеница долази на конференције за штампу - да саопшти тужне податке о броју умрлих људи и оних који се боре за живот - обучена и нашминкана потпуно непримерено датом догађају. Њен „стајлинг“ - дубоки деколтеи, нападна шминка прецветале жене, скандалозно уске панталоне са обрисима гениталија, као и кратке сукњице (изнад чворноватих колена и подебљих ногу) а које су потенцирале знатно већу задњицу од глумице и певачице Џеј Ло - је примерен за неку сеоску свадбу, пуф, Задругу и Парове. Њено глутеусно њихање (као и њене помоћнице - слика ниже) приликом улазака у салу је потпуно непримерено трагичним догађајима. Неко, ко хоће да буде дама мора да зна, да у таквим деликатним ситуацијама шминка мора бити дискретна а одећа скромна и да не провоцира.

Ових дана у штампи су изнете чињенице које тешко оптужују епидемиологе др. П. Кона и члана др. Б. Тиодоровића – председника и члана Радне групе, да су направили велике стручне и финансијске грешке за време Свињског грипа 2009. [6]. Др Кон је тада предвидео да ће бити 2,5 милиона оболелих а било их је само око  6000 а умрлих око 130. Притом, је на основу препорука др. Тиодоровића Радни одбор оштетио државу финансијски за 22,5 милиона евра, јер је код фирме Новартис наручена вакцина у вредности од 24 милиона евра, док је искоришћено само за 1,5 милиона евра. Притом су Новартис вакцине коштале 8 евра по комаду - знатно скупље од вакцина из Торлака за 3,5 евра по комаду. У случају КОВИД-19 др. Кон је направио такође велики промашај у предвиђању броја инфицираних - тврдио је да ће бити око десетак заражених а на данашњи дан их је већ преко 7700 (упркос Вучићевом полицијском часу 1200 на милион становника – највише у региону!) уз 157 умрлих.  Ми из Српске дијаспоре се питамо, зар Србија нема ништа боље у епидемиологији од др. Кона, др. Тиодоровића и  др. Кисић? Наравно да их има и то много бољих и моралнијих од њих.

Вучићев режим је увео у Србију информациони мрак, јер огромна већина углавном полуписменог народа (à ла вулгарна бака Милица [8]) добија информације искључиво преко његових медија - ТВ Пинка, ТВ Хепија, Информера, Курира, Српског телеграфа итд. Тај део народа је изолован од света и верује само у оно што му ти медији сервирају. Ових се дана на њима врте невероватне глупости и лажи, везаних за могућност вакцине и лечења од КОВИД-19 а које потичу од болесно амбициозних људи.

Први пример је Војислав Шешељ - иначе некада народни идол због своје херојске одбране у Хагу - који већ данима гостује на Пинку и Хепију и срамно рекламира своје глупости, да је он први у свету (чуј дилетант па први у свету!) предложио да се користи крвни серум за лечење људи од КОВИД-19. Само примитиван, безобразан и неувиђаван човек, попут Шешеља, може тврдити, да стотинама хиљада вирусолога није пало на памет прављење крвног серума за КОВИД-19, већ је он то сам и први смислио. Шешељ - који није научник већ само научни компилатор и који не познаје научну методологију - би требало да о‘лади мало са овим интелектуалним примитивизмом, којим може једино да засењује Вучићеве гласаче à ла бака Милица.

Мора се истаћи, да се прављење крвног серума против КОВИД-19 од самог почетка разрађује у многим земљама света, још од новембра 2019. [9] Иначе, читаоци могу да се на Гуглу информишу о томе каква је разлика између крвног серума, односно, пасивне вакцинације - при чему се користе антитела особа која су већ прележала инфекцију, и вакцина - која изазива стварање антитела код особа које се вакцинишу [10]. У том чланку може се наћи и овај исказ - „Тако научници из читавог света у борби против корона-вируса испитују примене исте методе (терапија крвним серумом). Још у фебруару је у Шангају у те сврхе отворена специјална клиника за серумску терапију [9].“ Из овога је јасно, да је Војислав Шешељ интелектуални шарлатан. Додуше, он је на ТВ Хепи предложио и да се евентуално користи и серум коња. Српска дијаспора мисли да је Шешељ требало да предложи серум од магарца, јер би у том случају свакако био у центру интересовања научне јавности па и шире.

Други изданак Вучићевог информационог мрака у Србији је контраверзни власник ТВ Пинк, Жељко Митровић, чији су научни домети на нивоу кухињског алхемичара - који успешно меша бели прашак (за пециво?). Елем, овај Вучићев „генијалани“ шарлатан тврди да је први (чуј, дилетант и дангуба а први!) на свету дошао на идеју да врши озонску дезинфекцију просторија као и озонску терапију за КОВИД-19. У свакој цивилизованој земљи он би био оптужен за крађу туђе интелектуалне својине али у Србији, која је у информационом мраку, његов „генијални  проналазак“ се врти на свим Вучићевим медијима уз тврдњу да српски шарлатан залужује Нобелову награду.  Притом се Пинк-алхемичар позива на славопојке неког „познатог“ (за шта и где?) италијанског доктора  Рубен Алеxандра - за Гугл непостојећа личност.

Истина је следећа – све то што предлаже дилетант Митровић у вези озонске терапије се одавно зна и већ увелико истражује у свету, још од појаве САРС вируса а у случају КОВИД-19 од октобра 2019 – видети нпр. [11-13]  Такође, и озонска дезинфекција простора је одавно позната и већ се користе уређаји за дезинфекцију од многих вируса типа САРС и сада КОВИД-19 – видети [11] и слику ниже, и увелико су на тржишту.

Што се тиче озонске терапије она постоји још од 1856 (када се родио Тесла) и примењује се у покушајима лечења неких болести – такође са вирусним и бактеријским инфекцијама. Иначе, у Клиничком центру Србије – у Центру за радиологију и магнетну резонанцу у Београду - озонском терапијом се врши уклањање болова код неких пацијената са дискус хернијом. Као куриозитет, здравствена осигурања у Немачкој не плаћају ова лечења, јер успешност озонских терапија није научно-медицински потврђена, па су стога пацијенти принуђени да сами финансирају ту терапију.

Треба истаћи, да је озон веома опасан по здравље људи – оштећује усну дупљу, носне слузнице, плућа а изазива и рак, и неопходна је добра обученост за рад са озонским уређајима. Пошто се  Митровић хвали да има озонске уређаје у студију Пинк и знајући колика је он неодговорна незналица и дилетант, то је неопходно да здравствена инспекција под хитно испита исправност тих уређаја и обученост руковалаца уређајима - пре него што гледаоци Пинка остану без комплетне Задруге.

Што се тиче евентуалног лечења КОВИД-19 помоћу озонске терапије, то је један од праваца којим су кренули неки кинески научници у 2019. са појавом овог вируса, не чекајући „Жељка генијалца“, и већ  се у часописима саопштавају први резултати – наравно без Митровићевог имена [12-13].

Да закључимо, Жељко Митровић је брутални плагијатор - који није у стању да сам смсили ни мишоловку - што нас уопште не чуди, јер је феномен плагирања и фалсификовања диплома јако присутан у Вучићевој власти и странци.

Аутор је теоријски физичар; Немачка                                                    

Литература

[1] Пошто је Вучић стигматизирао српску дијаспору и од ње направио ентитет, аутор је одлучио да убудуће пише Српска дијаспора.

[2] http://www.koreni.rs/vucicu-sram-te-bilo-pokrenuo-si-lov-na-srpsku-dijasporu/

[3] http://www.koreni.rs/srpska-dijaspora-zahteva-sudjenje-vucicu-posle-ukidanja-vanrednog-stanja/

[4] Мишљење врхунског инфектолога Проф. др. Вела Марковског: https://www.youtube.com/watch?time_continue=786&v=M3EOmStNgzM&feature=emb_logo

[5]  О др. Кону: https://srbin.info/drustvo/istorijat-ko-su-predrag-kon-i-branislav-tiodorovic/

[6] О томе има много материјала на ЈуТјубу.

[7]Аудио снимак приповетке Радоја Домановића Вођа: https://www.youtube.com/watch?v=vq4_O4byXwQ

[8] Вулгарна бака Милица изјављује љубав Вучићу: https://www.youtube.com/watch?v=3lOaoGdeQLQ

[9] О производњи крвног серума за КОВИД-19: https://www.dw.com/sr/vakcina-protiv-korone-nema%C4%8Dke-firme-u-fokusu/a-52817689

[10] Разлика између серума и вакцине је популарно објашњена на: https://www.dw.com/sr/krvni-serum-nije-vakcina-ali-je-efikasan/a-52851818

[11] Популаран чланак о озонској дезинфекцији и терапији КОВИД-19: https://www.thailandmedical.news/news/ozone-can-be-used-to-destroy-the-new-coronavirus-and-disinfect-areas – na engleskom;

https://connectiv.events/ozon-das-verkannte-genie-der-natur/ - na nemačkom

[12] О озонској терапији КОВИД-19: https://ozontherapie.de/wp-content/uploads/sites/2/2020/03/corona-virus-ozone-therapy.pdf

[13]  О озонској терапији КОВИД-19: http://www.chictr.org.cn/showproj.aspx?proj=49947  ; http://www.chictr.org.cn/showproj.aspx?proj=49737

Број прегледа:
hit counters free

Новости