12/10/2019 12:35
Online Counter

Портал Српско уједињење сазнаје да је протјеривање Звездана Терзића из Црне Горе директно договорено на релацији Дејан Савићевић – Мило Ђукановић.

Јучерашње писање ''српских медија'' о томе да је повод за овакав поступак црногорске полиције наводна пресија над двојицом фудбалера Црвене звезде који су играли за Црну Гору, да стану мирно пред заставом и химном Косова, просто није тачна, каже саговорник портала Српско уједињење из црногорске владајуће Демократске партије социјалиста.

– То јесте мањи, чак ситан дио повода. Ко још зна имена фудбалера на које је вршен притисак да не играју за Црну Гору? Проблем је Љубиша Тумбаковић, кога смо испоштовали као да је из Катунске нахије. Све што је ФСЦГ могао да учини за њега, учинио је. Максимална коректност и фер однос, уосталом као и према Златку Цицу Крањчару, прије њега, и Фаруку Хаџибегићу, послије њега. Нисмо се оптерећивали тиме да ли је неко из Хрватске, Србије или Босне, тражили смо да поштује Црну Гору и Фудбалски савез Црне Горе. Тумбаковић је знао, када је дошао у Црну Гору, да ми признајемо Косово. Није могао бити ''необавештен као Коштуница''. Дакле, проблем се појавио ни из чега, из глупости, каже наш извор.

– Ако бисмо дозволили да јачи тираж ''Курира'', ''Информера'','Српског телеграфа'' или дневне новине ''Ало'' руши државу Црну Гору, као што је то било са српском штампом до побједе Мила Ђукановића над Момиром Булатовићем, онда нам држава и не треба. Такође, ако Звездан Терзић, на основу своје копче са неким из напредњака, СПС-а или из српске БИА-е, може да смијени селектора фудбалске репрезентације Црне Горе, можемо констатовати да не треба да играмо фудбал и да нам селекција која нас представља у Европи и свијету, није потребна. Нама Терзићев патронат, није потребан, чак је непожељан, баш као што смо се изборили са мијешањем у унутрашње политичке ствари Црне Горе Милошевића, Коштунице и Бориса Тадића. У томе нас неће спријечити ни притисак Вучићевих медија који се ишчуђавају зашто је спријечен боравак Звездана Терзића у Црној Гори, тврди наш саговорник из ДПС-а.

Са друге стране, у Фудбалском савезу Црне Горе, обрадили су политичке ''околности'' на ''микро'' плану.

– Замислите шта би се десило и шта би ви писали када би Дејан Савићевић смијенио селектора Србије, наговорио га да бојкотује Русе и довео га у року од десет дана да тренира репрезентативце Црне Горе. Ствари су комплексне, али се овај сукоб неће, макар са наше стране, ширити. Очитали смо Србији лекцију, доста им је оволико. Нека у будућности буду опрезнији и све ће бити у реду, тврди саговорник портала Српско уједињење.

На питање портала Српско уједињење шта је са Србима у Црној Гори, да ли их држава овим додатно губи, те да ли Фудбалски савез Црне Горе има намјеру да и њих придобије да навијају за репрезентацију, наш извор, из прве руке, поручује:  

– Нико не треба да има илузију да оно што је порука Терзићу, због Тумбаковића, није порука свакоме ко урушава систем и институције, макар то били и црногорски Срби. Уосталом, сви којима је, до сада, забрањен улазак у Црну Гору из Србије носе црногорска презимена: Бећковић, Терзић, Мировић, Раковић. Нека се виде што ће, ово више није питање политике и партија, него система, покушава да буде прецизан  један од саговорника портала Српско уједињење и закључује:

– Звездан Терзић добро зна шта је држава Црна Гора учинила за њега, и са ове, и оне стране закона. У вријеме када је био тражен у Србији, да га подсјетим. Али, то је сада прича за неки други пут. Довољно је да га подсјетимо.

Број прегледа:
hit counters free

Новости