16/12/2019 9:33
Online Counter

Безбједоносне службе из Србије склопиле су ''коцкице'' у значајном дијелу ''мозаика'' након покушаја атентата на Миодрага Даку Давидовића, бизнисмена из Никшића. Портал Српско уједињење сазнаје да досадашњи резултати у истрази воде до једног од познатијих пословно—политичких картела у Црној Гори.

Давидовић је, између осталог, био некада реални, а некада потенцијални пословни супарник картела на који је бачена оправдана сумња. Са друге стране, према оперативним подацима, један од мотива за покушај убиства јесте и медијска логистика, коју је, наводно, Давидовић давао за ''харангу'' против челника пословно—политичке групе.

Неколико људи са врха те пословно—политичке пирамиде прилично су медијски нокаутирани, док је један од њих практично више друштвено ''неупотребљив''.

Одржавање црквено—народног сабора у Никшићу, 21. децембра, највјероватније нема никакве везе са рањавањем у хотелу Crowne Plaza. Ипак, наручиоци су намјерно демонстрирали да немају обзира према самом Давидовићу, чак и када се налази у друштву другорангираног владике СПЦ у Црној Гори.

Извршиоци су, у сваком случају, послали јасну поруку да је Давидовић непожељан у Црној Гори, чак и на црквено—народном сабору, али прије свега у пословним и политичким акцијама.

Један од оперативаца и истражитеља у комплексном предмету рањавања Миодрага Даке Давидовић за портал Српско уједињење рекао је да се дио пажње посвећује и свему ономе што ће се до краја ове календарске године, и почетком наредне, у медијима у Црној Гори, појавити као рефлексија покушаја атентата. Било да је ријеч о отварању нове афере или неким новим снимцима.

Број прегледа:
hit counters free

Новости